Prestigio MultiPad Note 8.0 3G Note: A kézírás visszatér a mindennapokba!

2013-04-11

A Prestigio legújabb MultiPad táblagépe visszahozza a kézírást a mindennapokba! A beépített vezeték nélküli adapter és a beépített 3G modem segítségével pedig bárhonnan kapcsolatban maradhatunk, barátainkkal vagy kollégáinkkal! Az innovatív megoldások páratlanul kedvező árral társulnak, amelyet 2 év nemzetközi garancia egészíti ki. A garanciát Magyarországon belül “háztól-házig” szolgáltatással nyújta a gyártó!

A táblagép kijelzője, és a hozzá adott stílusos toll lehetővé teszi a kézírást használatát! A piacon jelenleg nagyon kevés olyan modern táblagép létezik, ami rendelkezik ezzel a funkcióval, ráadásul az árúk jelentősen magasabb, mint a Prestigio MultiPad Note 8.0 3G modellé!

Méreteit tekintve a táblagép nagyon hasonló a többi 8”-os táblagéphez. A 450 grammos súlya nem igazán tűnik fel a méreteihez képest, és a 11,5 mm vékony kialakításnak köszönhetően a gép nagyon elgánsan néz ki. Őszintén szólva, majdnem olyan vékony, mint egy 7”-os táblagép! Az újabb kellemes meglepetés a Prestigio anyagválasztása! A teljes előlapot Gorilla glass üveg védi, amely extrém módon ellenáll a karcolódásnak! A hátlap egy bársonyos, enyhény érdes, kellemes tapintású, gumírozott borítást kapott, ettől a gép még előkelőbb megjelenéssel rendelkezik!

Az extra védelemről a hozzá adott védőtok gondoskodik, amely a beépített mágneseknek köszönhetően nyitáskor automatikusan be-, záráskor automatikusan kikapcsolja a gépet! A védőtokban továbbá egy dedikált tartó van kialakítva a tollnak, hogy így az bármikor kéznél legyen!

A táblagép alján található a mikrofon, a kijelző mód váltó kapcsoló, a tápcsatlakozás, a reset gomb, a mini HDMI csatlakozó és a mini jack audió csatlakozó. A tetején pedig a sztereó hangszórók, amelyek egyaránt elég hangosak a kültéri és a beltéri használathoz! A két hangszóró között helyezkedik el a memóriakártya és a SIM kártya foglalata, amelyeket egy ajtó véd a külső koszolódástól! A jobb oldalon található a bekapcsoló gomb és a hangerő szabályozó gombok. Az előlapi kamera feltűnésmentesen simul az előlapba, a hátlapi kamera azonban hangsúlyos króm keretet kapott!

A Prestigo táblagépei már rendszerint IPS panellel rendelkeznek, és ezt a jó hagyományt a MultiPad 8.0 3G Note sem szakítja meg. Az ilyen fajta kijelző nagy betekintési szöget biztosít, miközben a színek és az élesség egyformán kiváló minőségű marad! Az 1024 x 768-as felbontás, a 4:3-as képernyőarány, és a 8.0” méret egyaránt ideálissá teszi a gépet a könyvek és magazinok olvasására, munkára, vagy szörfözésre az interneten. A beépített 4 irányú gravitációs szenzor pedig automatikusan elfordítja a képet a táblagép elfordítása esetén.

Kétségkívül a Prestigio MultiPad Note 8.0 3G mellé adott toll érdemli meg a legnagyobb figyelmet! A kézírás funkciót a gép oldalán található kapcsolóval lehet engedélyezni, megnyomásával egyszerűen választhatunk a hagyományos érintőkijelző vagy a tollal való beviteli mód között, megakadályozva a kézírás közbeni véletlen érintéseket.

A toll használata nem lenne teljes az ezt kiegészítő alkalmazások nélkül. A táblagépen előre telepítettek néhány hasznos alkalmazást! A SmartNote alkalmazás lehetővé teszi jegyzetek készítését, mentsét és szinkronizálásást. Egy másik alkalmazás - a Skitch – a táblagépet egy digitális vászonná alakítja, ahol a tollat ceruzaként használhatják a művészi vénával rendelkező felhasználók. Továbbá lehetőség van a fényképeink és audió felvételeink jegyzetekkel, képaláírásokkal történő  ellátására, köszönhetően az Evernote alkalmazásnak. Mindemellett a toll használható az e-mail aláírására is a beépített e-mail kliens segítségével.

A Prestigio MultiPad Note 8.0 3G egy igazi mobil társ, amely számos vezeték nélküli technológiát támogat! A táblagép egyaránt könnyedén csatlakozik a vezeték nélküli hálózatokhoz, a Bluetooth eszközökhöz, és a 2G vagy 3G mobil hálózatokhoz. Ez utóbbi igénybevételéhez természetesen szükség van egy mobilinternet előfizetésre, és egy SIM kártyára.

A kamerák szintén megtalálhatóak a táblagépen. Az előlapi kamera 0,3MP felbontású, amely tiszta képet biztosít a videó hívásokhoz, a hátsó 5MP-es kamera segítségével egyszerűen készíthetünk jó minőségű képeket, jegyzeteket, vagy megörökíthetünk bármilyen eseményt.

A táblagép teljesítménye találkozik a legújabb vásárlói elvárásokkal.  Az erőteljes Dual Core processzor megkülönböztető jegye volt már eddig is a MultiPad 7.0 Prime Duo és a MultiPad 10.1 Ultimate 3G modelleknek is, csakúgy mint számos újabb Prestigio modellnek. A MultiPad Note 8.0 3G a Rockchip RK3066-os platformját használja, a processzor órajele 1,6GHz, amely kiegészül a Quad Core Mali-400MP grafikus vezérlővel és 1GB DDR3 rendszermemóriával! Ezentúl nem kell aggódnia a teljesítmény miatt, a legújabb 3D játékok, 3D professzionális alkalmazások és a FullHD videók egyaránt fennakadás nélkül futnak rajta!

A szoftveresen oldalon sem lehet ok panaszra, a MultiPad Note 8.0 3G számos extra alkalmazással érkezik! A táblagépen az Android 4.1 Jelly Bean verziója fut, amelyet a Prestigio mérnökei a telefonokon már jól ismert Over-the-Air (OTA) frissítések segítségével folyamatosan frissítenek. Ehhez nincs másra szükség, csak egy internet kapcsolatra, és a felhasználó jóváhagyása után a frissítések automatikusan települnek! A Prestigio-nak egy vadontúj szolgáltatása is van, amelyet NASP-nak (New Application Software) hívnak, amely segítségével könnyedén szert tehetünk a legújabb kompatibilis szoftverekre! Számos játék, közösségi kliens, felhő alapú tároló és egyéb hasznos alkalmazás is telepítésre kerül. Például a táblagép tartozéka az Office Suite Pro irodai programcsomag teljes értékű verziója, amely segítségével megnyithatjuk és szerkeszthetjük a Microsoft Office dokumentumokat! Másik jó példa a Prestigio eReader alkalmazása, amely segítségével 22 nyelven, több mint 620.000 ingyenes vagy fizetős könyvhöz féhetünk hozzá. Ebből több mint 800 darab ingyenesen elérhető magyar nyelven is!

Ez a sokoldalú tablet nem lenne teljes egy komoly akkumulátor nélkül. A 6.000mAh kapacítású akkumulátor lehetővé tesz 6 óra vegyes használatú működést, bekapcsolt 3G adatforgalom mellett. Mindemelett lehetőség van 5 óra folyamatos videózásra, vagy akár 7 óra folyamatos olvasásra, ezek az értékeket azonban a kijelző fényereje nagy mértékben befolyásolhatja.

A Prestigio MultiPad Note 8.0 3G esetén nincs kompromisszum! Az innovatív meg-oldások, a erőteljes platform, az “okos” védőtok, és a kiegészítő szolgáltatások mind tökéletes választássá teszik!

 

Tóth Péter

TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: