Project Shield: újabb demó, de mikortól lesz elérhető?

2013-04-27

Ahogy azt már megszokhattuk, évről-évre egyre gyorsabban, egyre több újdonságot mutatnak be a gyártók, amivel szeretnék elárasztani a mobil eszközök piacát. Az idei évben is láthattunk már elég sok csúcskészüléket, de talán az egyik legnépszerűbb a még mindig nem kapható Project Shield az Nvidia-tól, amelyről egy újabb demó került ki a világhálóra.

Az idei CES sok érdekes technológiai újítást hozott, melyekről sok minden kiderült már jó pár héttel a rendezvény előtt. Ilyen volt például a Tegra 4 SoC, ami az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb mobil lapka jelenleg, ereje legfőképp a grafikus feldolgozó egységekben rejlik, ami 72 magot rejt magában. Képzeljük el, hogy ez a chip nem egy telefonba, hanem egy kézi konzolba kerül, mely segítségével a legújabb csúcsjátékokat futtathatjuk, akár otthon, akár a vonaton utazva. A hab a tortán az operációs rendszer, ami mi más is lehetne mint Android. Az 5 colos 720p érintés érzékeny kijelzővel szerelt gamer konzolt, egyelőre nem lehet kapni, és pontos információ sincs még arról, hogy mikortól lenne majd elérhető.

Ennek ellenére szinte hetente kerül ki újabb videó a legnépszerűbb videómegosztó portálra, melyen a Project Shield erejét próbálják meg demonstrálni, ami mellett minden bizonnyal a figyelmet is magukra szeretnék vonni, nehogy feledésbe merüljön a leendő felhasználók közt. A mostani felvételen az egyik, direkt az Nvidia mobil hardverére fejlesztett játékot mutatja be használat közben a cég egyik munkatársa. Mint láthatjuk, a konzolnak meg sem kottyan a gyönyörű grafikával rendelkező game, az ArmA: Tactics. A bemutatón az olyan kis részletekre is kitérnek, mint az árnyékok és egyéb speciális effektek megjelenítése (pl. füst, napfény stb.), melyek hibátlan, akadásmentes futtatása meg sem kottyan a lapkának, így a játékélmény tökéletes, még az 5 colos kijelzőn is.

 


 

Bazsa

TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: