2016-02-05

Sok év kihagyás után ismét Androidos telefont használtam, ami nem kis váltás volt személy szerint, hiszen jó ideje nem nyúltam a platformhoz komolyabban. Az ismerkedést a belépő kategóriával kezdtem, így jutott el az ASUS ZenFone C a kezeim közé. Nézzük meg tehát mit tud nyújtani egy belépő szintű Android operációs rendszerrel felvértezett okostelefon.

A tesztalanyt a Laptopszalon biztosította számunkra, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében, és megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

A doboz tartalma

Külső

A forma a lehető legegyszerűbb amiből építkezni lehet, a klasszikus szappanformára hasonlít. Minden sarok lekerekített, az oldalsávon található némi egyenes jelzés értékkel, hogy itt bizony az oldal van és valahol rá is kellene fogni a telefonra. Előlapon még feltűnik a 3 megszokott érintésérzékeny gomb, valamint alatta egy centrikus köröben csiszolt fényesebb panel, amely a középső Home gombból töri a fényt, egészen érdekes hatást előidézve optikailag.
 

Elölről szemlélve a telefont a szokásos érzékelők és gombok, nomeg a kijelző uralja a terepet. A 4.5"”os TFT panel áll tehát a középpontban, alatta az említett érintés érzékeny gombok, felette a nyílás a hangszóróhoz és egy ASUS logó természetesen.

A hátsó részen középen találjuk a kamerát és alatta a LED villanót. Az Asus logótól lentebb pedig az Intel és itt helyezkedik el a hangszóró is diszkrét furatok alatt.

Felül bekapcsoló gombot nem találunk, de 3.5mm-es jack csatlakozóból pontosan eggyel többet.

Alul a mikrofon parányi nyílása és a microUSB csatlakozó.

Balról teljesen letisztult a felület.

Jobbról a bekapcsoló gomb és a hangerő állításához kapjuk meg a gombokat

bővebben
2016-01-11

A HotelsCombined a világ egyik vezető hotelár-összehasonlító szolgáltatása, mely magában foglalja több világszínvonalú online szállás portál ajánlatát (pl: Booking.com, Expedia, Hotels.com). Az adatbázisban több, mint 800.000 szállás és 5 millió ajánlat közül válogathatunk kedvünkre. További információkat itt találhatunk.

Az ingyenes szolgáltatást alapvetően két módon érhetjük el: a honlap segítségével, illetve mobilos alkalmazás formájában. A szolgáltatás nem regisztrációköteles, azonban így értesülhetünk a legjobb ajánlatokról és a tagoknak járó exkluzív árakról. Ezen kívül kereséseinket bárhonnan elérhetjük és kívánságlistát oszthatunk meg ismerőseinkkel (ami a különböző ünnepekre jól jöhet - egy haszontalan ajándék helyett egy kellemes utazást adhatunk vagy kaphatunk). Ennek fényében mindenképp érdemes regisztrálnunk.

Fontos megemlíteni, hogy a HotelsCombined az értékeléseket is megjeleníti az adott szállásról - enélkül ma már nehezen foglalunk bárhol is szobát. Az árösszehasonlító funkció pedig segít megtalálni a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot.

A weboldal rendkívül letisztult és reklámmentes. A főoldalon egyből a szálláskereső holnapokon már megszokott opciókat találjuk, mint például a város/szállás neve, az érkezési- és távozási dátum és természetesen, hogy hány főre kívánunk foglalni. A főbb opciókon kívül lehetőségünk van finomítani a keresést olyan szűrőkkel, mint a besorolás, árkategória, értékelések, szállás típusa és a nekünk megfelelő valutát is beállíthatjuk. A szolgáltatás jelenleg 42 nyelven érhető el, köztük magyarul is.

bővebben
2015-11-18

Egy elég érdekes gép az Alcor IQ935R, hiszen két operációs rendszerrel van felszerelve. Nem sok ilyen található itthon, talán ez az egyetlen ilyen hivatalos forrásból és hivatalos garanciával megszerezhető tablet. A tesztkészüléket az Alcor és a Laptopszalon biztosította, a Laptopszalon budai üzletében pedig akár ki is lehet próbálni és megvásárolni.

Külső

A készülékház fémből készült, csupán a gép alján található egy kis műanyag betét. Az összeszerelés és az anyaghasználat is kiváló, kézbe véve minőségi érzetet ad. A hátlapon az Alcor és Intel logón kívül pár információ található alul, illetve egy kamera a felső részen. A bal oldal teljesen üres, ezzel szemben a jobb oldalon 4 gomb mellett (felülről lefelé haladva feloldó/lezáró gomb, a 2 hangerőszabályzó és menü gomb)egy memóriakártya nyílás foglal helyet. Felülre került a fülhallgató és a microUSB csatlakozója, illetve két hangszóró, melyek jó hangerővel rendelkeznek. Véleményem szerint jobb lett volna, ha nem egy más mellé kerülnek. Ami még hiányérzet, hogy lemaradt a HDMI. Mivel Windows is fut a tableten, a HDMI-vel nagyobb képernyőre kötve és bluetooth billentyűzetet csatlakoztatva akár asztali gépként is lehetne használni.

  

  

A 4:3-as képarányú, 9,7 hüvelykes kijelző felbontása 2048 x1536 pixel. Olvasáshoz sokkal jobban megfelel ez a képarány, mint a 16:9-es, viszont így filmnézéskor marad fekete sáv alul és felül. A színek szépek, az IPS technológiának köszönhetően a betekintési szögek is kiválóak. A fényerő is jó, szabadtéren is jól olvasható, viszont a legalacsonyabb fényerő kicsit túl sok például esti olvasáshoz. Az előlapon található még egy kamera és egy fényérzékelő is.

Hardver

bővebben
2015-10-08

A nem is olyan régen tesztelt Honor 6 Plus után, illetve az ismerősnél kipróbált 6 után, izgatottan vártam, hogy mit tud újítani a gyártó, hiszen az elődök is nagyon jó készülékek voltak. Szerencsére nem kellett csalódni, a 7 is folytatja a kijelölt utat. Minőségi összeszerelés és anyagok, erős hardver, és sok extrát adó szoftver, ha gyorsan össze kéne foglalni pár szóban a készüléket, amelyet a Honor és a Laptopszalon biztosított.

Külső

A kinézet nem sokat változott az elődhöz képest, az anyaghasználat viszont annál inkább. Már a teljes üveg felállás sem volt bazári, azonban a készülékház a 7 esetében fém. Csupán alul és felül található egy-egy kis műanyag rész, nyilván az antennák működése miatt. A hátlap síkjából kiemelkedik egy kicsit a kamera, mely mellett dupla LED villanó foglal helyet. Alatta található egy ujjlenyomat-olvasó, mely multifunkciós. Nem csak az ujjlenyomat azonosítására képes, hanem érzékeli az érintést is. Ennek működéséről és a kameráról részletesebben lejjebb lehet majd olvasni.

Az előlap nagy részét az 5,2 hüvelykes, fullHD felbontású IPS panel foglalja el. Színei és betekintési szögei kiválóak, lehetne fanyalogni, hogy nem QHD, de véleményem szerint bőven elegendő ez a felbontás is ekkora kijelzőn. Felette a szokásos fény- és közelségérzékelő, hangszóró, melybe értesítési LED-et építettek, a kamera, és munkáját segítő LED található.

bővebben
2015-09-30

Olcsó, jól használható, akár játékra és mobilnetre is alkalmas tablet. Ez így furán hangzik, hiszen ezekből az egy vagy több nem szokott egyszerre teljesülni. Az Alcornak viszont ezt sikerült elérni az O819M típusú tabletjével. 50.000 Ft-ért szinte nincs vetélytársa, hiszen a 8 magos processzor mellé 2GB RAM jár, a belső memória 16GB, mely bővíthető, és SIM foglalattal rendelkezik. A készüléket a Laptopszalon budai üzletében lehet kipróbálni és megvásárolni.

Külső

Formavilágot tekintve nem kell nagy újdonságra számítani, egy átlagos, letisztult kinézetet kapunk. A hátlap meglepetésre fémből van, csak alul és felül található műanyag. A felső egyébként lepattintható, ide lehet a microSD kártyát és a SIM kártyát behelyezni. Sajnos a hangszóró is itt helyezkedik el, ami miatt asztalra téve csökken a hangerő. A hátlap síkjából kiemelkedik a LED villanóval ellátott kamera.

  

A készülék bal oldala és alja üres. A jobb oldalon található a feloldó/lezáró és a hangerő gombok. A tablet tetején tudjuk csatlakoztani a microUSB kábelt, tőle balra egy reset gomb, jobbra pedig a jack dugó foglal helyet.

  

A kijelző 8 hüvelykes, felbontása 1280x800 pixel. Egy IPS egységről van szó, a betekintési szögei jók, nekem kicsit fakók a színek, de ez könnyen megszokható, nem zavaró. A fényerővel viszont semmi probléma nincs, szerencsére fényérzékelőt is kapunk, így automatikus a fényerőszabályzás. Az előlapon található egy beszédhangszóró is, mivel a tablettel akár telefonálni is lehet. Az összeszerelés nagyon minőségi, nem recseg-ropog a ház.

Hardver

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: