2017-02-20

A Microsoft VR headsete, a Hololens jelenleg is elérhető, 3000 dolláros árcédulával. A Windows 10-es eszköznek van egy fejlesztői és egy céges használatra szánt verziója, amik az online store-ban meg is vásárolhatóak. A vállalat egyelőre elégedett az eladási számokkal.

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft ki fog hagyni egy generációt és egyből a 2019-es verziót fogják kihozni. A 2.0 kihagyásával egy nagyobb frissítés várható. A tömeggyártás 2019 második felében valósulhat meg, 2020-ra pedig 80 millió eladott darabra számítanak. Ezek elég ambíciózus tervek, amikhez feltétlenül kell valami "plusz".

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-02-17

A HTPC-k kedvelőinek most itt egy új videokártya, amivel akár játszhatunk is: az MSI bemutatta az alacsony fogyasztású Radeon RX 460-at. A gyártó honlapján két verzió tűnt fel, 2 és 4GB grafikus memóriával. Ezen kívül mindkét kártyának megegyezik a specifikációja. Az RX460 két slotot foglal és a legtöbb HTPC-be szánt videokártyával szemben két ventillátor gondoskodik a hűtésről.

Az Radeon RX 460 az AMD Polaris 11 architektúrájára épül, 1200MHz-es órajellel. Ez a legtöbb játékot 1080p-ben tudja futtatni, persze a beállításokból vissza kell vennünk. Csatlakozók terén egy HDMI és egy DVI-D áll rendelkezésünkre.

Az árazásról és az elérhetőségről egyelőre nincsenek információk, de a "normál" MSI RX 460-at 100 dollár körül mérik, úgyhogy ebben az ársávban érdemes gondolkodni.

Forrás: pcgamer.com

Marci

bővebben
2017-02-17

Az Apple bejelentette, hogy az idei Worldwide Developer Conference eseményt június 5-9.-e között tartják. A WWDC hosszú idő után újra San Jose-ban kerül megrendezésre, pontosabban a McEnery Convention Center-ben. Az előző években a vállalat San Francisco-ban, a Moscone West épületben tartotta a konferenciát. A san jose-i helyszín mindössze néhány percre van az újonnan épülő cupertino-i székháztól.

Az eddig megszokottak szerint az esemény most is főleg az iOS, macOS, watchOS és tvOS vonalat fogja tolni, esetleg néhány új hardverrel megspékelve. A fejlesztők számára tavasztól lesznek elérhetőek a jegyek.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-02-15

Az új okosórára váró Huawei rajongók kérése valószínűleg meghallgattatott, a vállalat ugyanis a 2017-es MWC-n leplezheti le a Huawei Watch 2-t.

Sajnos az eszköz nevén és a bejelentési dátumon kívül egyelőre nem áll rendelkezésre más információ. Ahogyan azt a Huawei már megerősítette, az esemény az MWC keretein belül fog zajlani, február 26.-án. Ekkor várható a P10 bemutatása is. Mivel az Android Wear 2.0 már megjelent, így szinte biztos, hogy ezt fogja futtatni.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2017-02-14

A Samsung Electronics leányvállalata, a Samsung Display szerződést kötött az Apple-lel, melynek értelmében 60 millió OLED panelt fognak gyártani az új iPhone-hoz. Ez már a második szerződés a felek között, korábban 100 milliió darabról szólt a megállapodás.

2016-ban körülbelül 200 millió iPhone-t értékesített az Apple, ez a 160 millió kijelző az eladások 80%-át jelenti. Eddig arról olvashattunk, hogy kizárólag a legdrágább iPhone kaphat OLED kijelzőt, de ezek a számok cáfolhatják ezt az állítást.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: