2016-12-26

Sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

A Techkalauz csapata

bővebben
2016-12-26

Az iFixit egy elég jó forrás, ha a különböző szórakoztató elektronikai termékek szétszedéséről van szó. A legújabb cikkükben az új Apple AirPods-ot kapták szét, nem túl jó eredménnyel. Az eszközt kvázi nem lehet javítani (alkatrészek hiányában sem), valamint olcsó alkatrészekkel van tele. Az AirPods a lehető legrosszabb pontszámot kapta, konkrétan tízből nullát. Gyakorlatilag már a szétszedéssel simán tönkre tudjuk tenni az eszközt, hiszen csavarok helyett ragasztva van.

Mint említettük, az eszközt javítani sem lehet, így egy hardveres meghibásodás esetén mehet a kukába. Az AirPods retail ára 69 dollár, vagy akkumulátor pack nélkül 49 dollár. Magával a fülhallgató használatával egyébként nincs probléma, a bemutatók szerint kényelmesen viselhető és nem esik ki akár egy edzés során sem. Más gyártóktól is számíthatunk hasonló wireless fülhallgatókra, például a Sony is tervezi elhagyni a 3.5mm-es csatlakozót készülékein.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2016-12-26

A virtuális valóság a legjobb eszköz arra, hogy közelebb kerülhessünk a dinoszauruszokhoz. A jövő hónaptól pedig ezt az élményt már az Oculus Rift felhasználók is átélhetik, hiszen a Robinson: The Journey (eredetileg PlayStation VR-exkluzív) megérkezik erre a platformra is. Tekintve, hogy a játék szebb grafikát kapott, amikor megjelent a PlayStation 4 Pro, egy high-end PC-n valószínűleg még annál is szebben fog kinézni.

A Crytek elég rossz anyagi helyzetben van és valószínűleg minden támogatás jól jön nekik a felhasználók részéről, úgyhogy haramosan el fogja érni a polcokat a játék.

Forrás: engadget.com

Marci

bővebben
2016-12-24

A Samsung Notebook 9 termékcsaládja a jó hordozhatóságáról és az elegáns megjelenéséről híres. A gyártó most két modellel bővíti a felhozatalt: egy 15 inches (nem 15.6!) és egy 13.3 inches verzióval gazdagodik a család. A kisebb súlya 817g és a nagyobb is csak 984 grammot nyom. Az újratervezett design-nak köszönhetően alig van káva a kijelző körül, valamint maga a gép is megőrizte karcsú vonalait. A FullHD kijelzők sRGB lefedettsége 95%-os.

Processzorként akár 7. generáciús Core i7 is választható. A 30 wattórás akkumulátor körülbelül 7 órás üzemidőre képes. A memória 8 vagy 16GB DDR4 lehet, valamint az olcsóbb verzió is 256GB-os SATA 3 SSD-vel érkezik. Az árazásról egyelőre nincs információ.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2016-12-23

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

A TechKalauz csapata

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: