2017-05-23

Mindenki arról beszél, hogy a Samsung hamarosan leleplezheti a Galaxy X-sorozatot, amelynek tagjai már hajlítható kijelzővel kerülnének forgalomba. A várakozások viszont rendre csalódással érnek véget, még mindig nem láttunk egy ilyen terméket sem, de ez nem jelenti azt, hogy a dél-koreai gyártó ne dolgozna folyamatosan a háttérben. A Display Week 2017 kiállításon például három új képernyővel is elkápráztatták a népet, sőt, igazából ámulatba ejtettek mindenkit.

Az első megdöbbenést a 9,1 hüvelykes OLED panel okozta, ami nyújtható, méghozzá 12 milliméterrel, anélkül, hogy bármilyen károsodás bekövetkezne. A Samsung azért tett le ezzel nagy dolgot az asztalra, mert ez a képernyő több irányban is transzformálható, a hajlítható megjelenítő viszont csak egyféleképpen módosítható.

Még magukhoz sem tértek az emberek, de még két újdonsággal azért meglepetést okozott a gyártó: kihelyeztek ugyanis egy 1,96 inches panelt, ami 4K felbontású, tehát 2250 ppi-s képpontűsűréget garantál. Őrület. Aminek még mindig nem volt vége, hiszen ne feledkezzünk meg az 5,09 hüvelykes 3D OLED-ről, ami előtt nincs üveg, ráadásul különböző szögekből nézve más-más tartalom tud megjelenni rajta. Mi lesz itt tíz év múlva? Vagy mikor kerülnek ezek beépítésre?

bővebben
2017-05-22

A kamerák manapság szinte kivétel nélkül digitálisak, ergo nem kell már figyelni arra, hogy nehogy fény érje a filmet, azonnal lehet törölni a képeket, szóval meglehetősen egyszerű az élet. Van azonban egy nosztalgikus vonal, amelyet a Polaroid is képvisel, valószínűleg sokan emlékeznek még arra a gépre, ami azonnal kinyomtatta magából a képet. És mekkorát szólt ez annak idején? Nos, akinek a szívét elrabolta a szerkezet, most újra megveheti a Polaroid 600 névre keresztelt fényképezőt, méghozzá fekete-fehér színben.

Az azonnali nyomtatás egyébként nem csupán a Polaroidnál működött, hanem a Fujifilmnél és a Leicánál is, előbbi a SQUARE SQ10-zel, utóbbi pedig a Soforttal szállt be a buliba. Visszatérve a Polaroidra, a 600-as gép nem túl meglepő módon Impossible 600-as instant filmeket használ, ára pedig 149 dollár, ami 41 ezer forintot jelent. No, kinek jött meg a kedve?

bővebben
2017-05-15

Nemrég derült ki, hogy az idei évet eddig az Apple nagyon erősen kezdte, és itt most nem az okostelefonokra, hanem a hordható eszközökre kell gondolni. A cupertinói cég ugyanis három hónap alatt 3,5 millió eszközt szállított le, amivel toronymagasan a dobogó legfelső fokán végeztek, letaszítva a trónról a sokáig vezető és sokkal több ilyen kategóriájú termékkel rendelkező Fitbitet. A bizniszt az Asus sem hagyta szó nélkül, ők legutóbb a ZenWatch 3-mal próbálták meghódítani a vásárlók szívét, ám sajnos kevés sikerrel.

Pedig az óra remek, hatalmas AMOLED kijelző, korrekt hardver, valamint nagyon szép formaterv jellemzi, szóval abszolút helytáll akár manapság is. Csak hogy nagyon kevés a leszállítás, mindössze 5-6000 ezer darab kerül a boltokba havonta, ez nemcsak az Apple, hanem a Huawei számai mellett is eltörpül. Az Asusnak tehát lépnie kell, iparági pletykák szerint pedig a bezárás felé veszi az irányt és inkább azokra a termékekre koncentrál, amik sikeresek (ebből azért van jó néhány). Reméljük mindenesetre, hogy nem így lesz.

bővebben
2017-05-10

A Samsung 2016-ban egyértelműen az élen állt a VR-sisakok piacán, hiszen 782 ezer fejre helyezhető eszközt adtak el. A második helyre a Sony PlayStation VR ért fel, méghozzá 375 ezer értékesített darabbal. A top 5-ben további nagyágyúk találhatók: harmadik 170 ezerrel a Google DayDream, negyedik 95 ezerrel a HTC Vive, ötödik pedig az Oculus Rift 64 ezerrel.

A SuperData Research cég elemzései szerint a VR piac bevétele 4,9 milliárd dollár volt, ám ez a következő három évben óriási ütemben fog nőni, hiszen 2020-ra eléri majd a 37,7 milliárd dollárt.

Az előbb említett eladási számok persze nem döbbentenek meg senkit, hiszen a Samsung megoldása sokkal olcsóbb a konkurenseknél, ráadásul rengeteg eszközt csomagoltak a Galaxy S7 és az S7 edge mellé.

Az elemzéssel foglalkozó vállalat egyébként a virtuális valóság mellett a kiterjesztett valóságnak is nagy jövőt jósol.

bővebben
2017-05-09

A Waze rendkívül népszerű, hiszen a közösségi alapú navigáció élő adatokat szolgáltat a sofőröknek az aktuális forgalmi helyzetekről, vagyis a dugókról, a lezárásokról, az úthibákról, a balesetekről. Éppen emiatt bárhol a világon érdemes használni, hiszen könnyedén kikerülhetjük vele a problémás helyzeteket, és A-ból sokkal gyorsabban B-be juthatunk. Eddig viszont mindig valamilyen előre felvett hangot kellett hallgatni. Hangsúlyozni kell, eddig.

A legújabb frissítéssel ugyanis, ami iOS-re és Androidra egyaránt elérhető, már saját, vagy éppen feleségünk, férjünk, barátunk, gyermekünk hangját is rögzíthetjük, ezáltal már sokkal kellemesebb lesz navigálni. A funkciót a beállításokon belül a Hang és hangutasítás menüpontban érjük el, itt a Hangfelvevőre kell kattintani. Az update egyébként néhány hibajavítást is tartalmaz, bár ezeket a használat során nem fogjuk tudni kiszúrni.

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: