2017-02-17

A HTPC-k kedvelőinek most itt egy új videokártya, amivel akár játszhatunk is: az MSI bemutatta az alacsony fogyasztású Radeon RX 460-at. A gyártó honlapján két verzió tűnt fel, 2 és 4GB grafikus memóriával. Ezen kívül mindkét kártyának megegyezik a specifikációja. Az RX460 két slotot foglal és a legtöbb HTPC-be szánt videokártyával szemben két ventillátor gondoskodik a hűtésről.

Az Radeon RX 460 az AMD Polaris 11 architektúrájára épül, 1200MHz-es órajellel. Ez a legtöbb játékot 1080p-ben tudja futtatni, persze a beállításokból vissza kell vennünk. Csatlakozók terén egy HDMI és egy DVI-D áll rendelkezésünkre.

Az árazásról és az elérhetőségről egyelőre nincsenek információk, de a "normál" MSI RX 460-at 100 dollár körül mérik, úgyhogy ebben az ársávban érdemes gondolkodni.

Forrás: pcgamer.com

Marci

bővebben
2017-02-17

Az Apple bejelentette, hogy az idei Worldwide Developer Conference eseményt június 5-9.-e között tartják. A WWDC hosszú idő után újra San Jose-ban kerül megrendezésre, pontosabban a McEnery Convention Center-ben. Az előző években a vállalat San Francisco-ban, a Moscone West épületben tartotta a konferenciát. A san jose-i helyszín mindössze néhány percre van az újonnan épülő cupertino-i székháztól.

Az eddig megszokottak szerint az esemény most is főleg az iOS, macOS, watchOS és tvOS vonalat fogja tolni, esetleg néhány új hardverrel megspékelve. A fejlesztők számára tavasztól lesznek elérhetőek a jegyek.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-02-15

Az új okosórára váró Huawei rajongók kérése valószínűleg meghallgattatott, a vállalat ugyanis a 2017-es MWC-n leplezheti le a Huawei Watch 2-t.

Sajnos az eszköz nevén és a bejelentési dátumon kívül egyelőre nem áll rendelkezésre más információ. Ahogyan azt a Huawei már megerősítette, az esemény az MWC keretein belül fog zajlani, február 26.-án. Ekkor várható a P10 bemutatása is. Mivel az Android Wear 2.0 már megjelent, így szinte biztos, hogy ezt fogja futtatni.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2017-02-14

A Samsung Electronics leányvállalata, a Samsung Display szerződést kötött az Apple-lel, melynek értelmében 60 millió OLED panelt fognak gyártani az új iPhone-hoz. Ez már a második szerződés a felek között, korábban 100 milliió darabról szólt a megállapodás.

2016-ban körülbelül 200 millió iPhone-t értékesített az Apple, ez a 160 millió kijelző az eladások 80%-át jelenti. Eddig arról olvashattunk, hogy kizárólag a legdrágább iPhone kaphat OLED kijelzőt, de ezek a számok cáfolhatják ezt az állítást.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-02-13

Az Apple által fejlesztett BeatsX wireless fülhallgató végre elérhetővé vált, sok késés után. Az Apple Store-ban már meg is tudjuk vásárolni, 150 dolláros árcédulával. Egyelőre fekete és fehér változatokban érhető el, de később szürke és kék modellek is érkeznek. Az új fülhallgató az Apple W1 chipjét kapta.

A BeatsX üzemideje nagyjából 8 óra és egy 5 perces töltéssel két óráig hallgathatjuk. A töltés Lightning csatlakozón keresztül történik. A Bluetooth-nak köszönhetően természetesen más eszközökkel is használható, nem csak Apple termékekkel.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: