2017-03-31

Az elmúlt néhány évben több vállalat is próbálkozott okostelefon/desktop hibrid megoldásokkal, de eddig nem sok sikerrel. Az első kísérlet még 2011-ben volt a Motorola részéről, az Atrix 4G-s okostelefonnal. Ezt követte az Asus PadFone termékcsalád. Majd a Microsoft tett ígéretet arra, hogy a Windows Phone egy teljes desktop PC-vé tudjuk majd alakítani.

Most pedig a Samsung állt előt egy DeX nevű megoldással, melynek segítségével az új Galaxy S8 és S8 Plus készülékeket alakíthatjuk PC-vé. A HDMI segítségével monitorra köthetjük, a két USB porthoz pedig billentyűzet és egér csatlakozhatható. Az internet elérés ideálisan a telefon által biztosított, de ethernet portot is találunk rajta.

A felhasználói felület kvázi a Windows 10 másolata, szóval nem kell sok idő ahhoz, hogy hozzászokjunk. A DeX kvázi ugyanazokat az Android alkalmazásokat futtatja, mint a telefon, tehát semmi nem fog máshogy kinézni. Sajnos kevés alkalmazás van nagyobb képernyőkre optimalizálva, így a kép minősége valószínűleg nem lesz túl szép. A saját PC-nkre is csatlakozhatunk, csak egy jó minőségű internet kapcsolat szükséges hozzá.

Forrás: notebookcheck.net

Marci

bővebben
2017-03-31

Az NVIDIA hozzáadta a GeForce GTX 1060-at azon kártyák listájához, amik részt vesznek a Prepare for Battle GeForce GTX bundle akcióban. Ezen kívül még a GeForce GTX 1070, 1080 és 1080Ti kártyák szerepelnek a listán. GeForce GTX 1060 videokártya vásárlásakor választhatunk egy ingyenes játékot, ami jelenleg a For Honor-t vagy a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands-et jelenti.

A For Honor és Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands játékokhoz a GeForce GTX 1060 videokártya az ajánlott, ami azt jelenti, hogy 1080p-s felbontás mellett is stabil 60FPS-t kapunk. A tesztek is bizonyítják, hogy ebben a kategóriában a GeForce GTX 1060 teljesít a legjobban.

Az NVIDIA 'Prepare for Battle' akciójáról itt olvashatunk bővebben.

Forrás: guru3d.com

Marci

bővebben
2017-03-30

Az új Garmin Forerunner 935 GPS-es okosóra kifejezetten különböző sportok követéséhez készült, mint például a futás, sprint, úszás, kerékpározás vagy akár a triatlon. A 49 grammos óra 500 dolláros árcédulát kapott és 2 hetes üzemidőt biztosít óraként, a GPS-t bekapcsolva pedig 24 órát.

Az óra két módban rögzíti a tevékenységeket: az első a jelenlegi hét teljesítményét méri az előző hetihez, a másik pedig a napi tevékenységet rögzíti. Mint említettük, az óra alapára 500 dollár, a bundle pedig 650 dollár, ami többek közöt az úszáshoz szükséges vevőt is tartalmazza.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-03-30

A Samsung okosórák hamarosan egy nagyobb frissítést kapnak. A build R770XXU2BQC5 vagy R760XXU2BQC5 (attól függően, hogy a régi vagy új Gear S3-at használjuk) jó néhány újdonságot tartalmaz. A számlaphoz új dátum és zene funkció adható, a magasságot jelző rész pedig automatikusan frissül. Az S Voice segítéségével az emlékeztetőhöz dátumot és időt is rendelhetünk. A "Find My Device" kijelzi az elérhetőségünket, ha elhagyjuk az órát, így a megtaláló könnyebben vissza tudja juttatni tulajdonosának. Az iOS alkalmazás hibajavítást kapott. Az óra ezentúl automatikusa csatlakozik a párosított készülékhez, a Samsung Internet for Gear segítségével pedig akár az órán is böngészhetünk.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
2017-03-29

Előző hónapban a Google bejelentette, hogy a Google Home okos hangszóró az amerikai megjelenést követően az Egyesült Királyságban is elérhető lesz, de valószínűleg csak nyáron. A jó hír, hogy a Home sokkal korábban, konkrétan április 6.-tól megvásárolható lesz , 129 fontos áron, az alábbi üzletekben: Google Store, Argos, Dixons, John Lewis, Maplin és EE.

És ez még nem minden! A Google Wifi router szintén eléri az Egyesült Királyságot, április 6.-án. A két eszközt tartalmazó csomag ára 229 font, de természetesen egyenként is megvásárolható, 129 fontért. Az alábbi üzletekben találjuk majd meg: Google Store, Dixons, Argos, Maplin és John Lewis. Később az Amazon-on is kapható lesz.

Forrás: gsmarena.com

Marci

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: