Brutális leépítés a Seagate-nél

0
333

Nem titok, hogy a merevlemez-piac jelentősen szűkült az utóbbi években. Ez főleg a csökkenő PC eladásoknak és az SSD-k elterjedésének tudható be. A profit megtartása érdekében a vállalatok próbálják optimalizálni a gyártási költségeket, de ez sokszor nem elég: a Seagate bejelentette, hogy a következő 12 hónapban több, mint 8000 dolgozójától válik meg. Az első erre vonatkozó kommunikáció júniusban jelent meg, ami 1600 emberről szólt világszerte. Ez a vállalat dolgozóinak 3%-a. Ezen körülbelül 100 millió dollárt fognak spórolni a 2017-es évben. A második szakasz ezen a héten lett bejelentve, ami körülbelül 6500 dolgozót (14%) érint Amerikában, Ázsiában és Európában.

Ezek a számok már önmagában is brutálisak és egy áprilisi tájékoztató alapján valószínű, hogy itt nem áll meg a történet: az egy negyedévben gyártott meghajtók száma eddig 55-60 millió volt, ezt 35-40 millióra akarják csökkenteni, ami értelemszerűen kevesebb dolgozót fog igényelni.

A második negyedévben a Seagate 37 millió merevlemezt értékesített. Ez pontosan 1 évvel ezelőtt 45.2 millió darab volt. A bevétel 2.65 milliárd dollár volt.

Forrás: anandtech.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét