Facebook – hamarosan jöhet Zuckerberg e-pénze

0
246

A Facebook a közeljövőben többé válhat, mint a legnépszerűbb közösségi háló – a most megpengetett szálak azt készítik elő, hogy egyfajta elektronikus valuta jelenjen meg a világ második leglátogatottabb oldalán, a Facebook-on.

Facebook - hamarosan jöhet Zuckerberg e-pénze

Az új szolgáltatással lehetőséget kapnának az új, elektronikus valutával rendelkező felhasználók arra, hogy pénzügyeik egy részét (idővel talán teljes egészét) ebben az újfajta keretben bonyolítsák le. Nyilvánvaló, hogy a Facebook ezzel a lépéssel is az emberek mindennapjába kívánja még jobban bebetonozni magát, de a döntés teljesen ésszerű. Az első hullámban Magyarországon talán akkora sikert nem fog aratni, de például az IT ötletekért rajongó Indiában már sokkal komolyabb felhasználóbázisra tehet szert az új valuta (már csak a circa 100 milliós Facebook felhasználó miatt is). Amennyiben az ír jegybank teret enged a kérésnek, akkor a Facebook egy olyan monetáris értéktárolót hozhat létre, mely az irányába fennálló követeléseknek tehet eleget. Vagyis bár nagyobb piac van az olyan dinamikusan fejlődő országokban, mint India, vagy Kína, az első lépések megtételére mégis az Öreg Kontinensen kerül sor.

Forrás: http://thenextweb.com/facebook/2014/04/14/facebook-reportedly-prepping-e-money-service-close-getting-approval-ireland/

Gabe  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét