2017-01-04

A tesztelt egeret a Laptopszalon ajánlotta fel, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon budai üzletében, illetve megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Ahogy a Razer DeathAdder Chroma nyomait kutattam a világhálón, meglepett, hogy egy ennyire ikonikus egérről alig-alig találni összefoglalót - közben pedig remélem, hogy azért se kövez meg a tisztelt olvasó közönség, ha azt mondom, hogy a nagybetűs Játékos Egérről van szó. Persze, ezt inkább a múltja és nem a jelenje miatt merem kijelenteni - napjainkban a DeathAdder inkább olyasvalami, mint az Egyesült Államokban a Toyota Camry, vagy a Spotify Top 50-es listája: átlagos, a szó legjobb értelmében.  

Semmi csicsa

A DeathAdder szépsége az egyszerűségében rejlik: öt gomb, egy jobbra, egy balra, egy középre, kettő a hüvelykujjnál - és semmi több. Azt viszont ki kell emelnem, hogy kifejezetten igényes a kábelezés. Ezzel senkinek nem kell rizikóznia, jól bevált sémákat örökített át generációról-generációra a Razer a DeathAdder vonalon, az eredménnyel pedig elégedettek lehetünk.

Ergonómia Király

A komfortérzet hatalmas fegyvertény és ezt idejekorán felismerte a Razer - hiszem, hogy javarészt ennek köszönheti a DeathAdder a máig csengő jó nevét. A komfortosság azonban nem jár kéz a kézben a legkívánatosabb dizájnnal - persze szó sincs arról, hogy csúnya lenne a vonalvezetés, de azt azért látni lehet, hogy tavaly volt tíz éve, hogy először a boltok polcaira került a DeathAdder. Persze, azt se állíthatom, hogy a legkomfortosabb egér, amely valaha a kezem alatt járt, de mégis inkább választanám ezt, mint a Mionix Naos 7000-et.

bővebben
2016-11-01

tesztalanyt a Laptopszalon biztosította számunkra, a gép megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében, és megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Hagyományos tesztjeinktől eltérően, most egy használatba vett eszközről írok - nevezzük a következő sorokat véleménytesztnek. A reflektorfényben egy Apple iPad Mini 4, ami az elmúlt hónapokban hűen szolgálta a családot. Nem kérdés, nem ez az első teszt róla, még magyar nyelven is válogathatunk, melyiket szeretnénk elolvasni. Technikai adatokkal, számokkal és mérésekkel teletűzdelt, részletgazdag írások is születtek már, így elsősorban a saját tapasztalataimat akarom megosztani olvasómmal. Csapjunk bele. 

Prológus

Régóta játszottam egy tablet beszerzésének gondolatával, de sokáig nem jutottam dűlőre. Mivel a Techkalauz oldalán szereplő táblagép tesztek szinte mind az én tollamból származnak, így abba a tévhitbe ringathattam magam, hogy szakértő szemmel kerestem a kérdésre választ. Windows-t és Android-ot futtató darabok egyaránt jártak a kezem alatt, emiatt úgy gondoltam, hogy ideje lesz végre egy egy almás termékkel is megismerkednem. Nagy szerencsémre a Laptopszalon biztosította számomra a lehetőséget, én pedig, ha mondhatom így, szerelmes lettem. 

Kell-e nekünk tablet? Pláne Epöl?

bővebben
2016-05-04

Vizet abba a pohárba...

Személyes indíttatásból és elég sok kérdés felvetése után a környezetemből ihlette ezt az összefoglalót, amiben nem mást, mint az Apple jelenleg kínálatban lévő okostelefonjait hasonlítjuk össze, hiszen sohasem volt még ennyire bőséges a kínálat az Apple háza táján, mint most. Vehetünk kicsit, nagyot vagy még annál is nagyobbat, valamint immáron 4 féle színből is választhatunk valamint a hardverekből is elég szép a választék.

Általánosan

Az Apple hiába rendelkezik jelenleg összesen 6 féle telefonnal az aktuális piacon, mégis hihetetlenül egységes a termékpalettájuk. Ezzel elérik azt, amit az androidos telefonok esetében sohasem fog végbemenni: sokkal nagyobb rálátás az egyes készülékekre, ami rengeteg előnnyel jár. Például itt van a szoftver, ami iOS 9.3.1 verzióval a jelenlegi legfrissebb és a lassan 3 éves 5s-re és a legfrisebb SE-re is elérhető. Nem kell ecsetelnem, hogy ez mennyire megváltás volna azoknak, akik viaskodtak már bugokkal és fura anomáliákkal más platformon. Ilyen vagyok én is, hiába rendelkezem az egyik csúcskészülékkel a piacon (Xperia Z5 Compact), a hardver mellé a szoftveres támogatás már elég langyos, így marad a mérgelődés és reménykedés. Ami a gyors modellcserék miatt és a már eleve több tucat hardver okán mindig felemásra sikerül, cserébe nyilván nagyobb a szabadság szoftverek tekintetében.

bővebben
2016-02-22

A KidFit egy - a gyermekek számára készült - intelligens óra. Alapvető funkcióján túl a leghasznossabb tulajdonságai közé tartozik, hogy a beépített GPS segítségével az eszközhöz rendelt "adminisztrátorok" (és csak ők) nyomon tudják követni az óra viselőjének lokációját. Maximum 20 kontaktot rendelhetünk hozzá egy eszközhöz. A mobilos alkalmazás (mely iOS és Android platformokon is elérhető) léte még könnyebbé teszi a követhetőséget, valamint a riasztások miatt kvázi elengedhetetlen, hogy ne csak a számítógépen tudjuk menedzselni az eszközt.

Az SOS gombot 5 másodpercig nyomva tartva a jogosult emberek riasztást kapnak (a pozícióval együtt), valamint egy 15 másodperces hangüzenetet is. Ha a beérkezéstől számított 5 percen belül az órát visszahívja bárki a kontaktok közül, akkor a hívást az óra automatikusan fogadja, beszélhetünk gyermekünkhez, hallhatjuk a környezetét. A KidFit microSIM kártyával üzemel és a hozzárendelt 20 kontakt hanghívásokat is kezdeményezhet az eszköz felé. Minden órához el tudunk menteni két számot, amiket a gyorsgombok segítésével azonnal tárcsázni is tudunk (kizárólag ezen számok irányába indítható hívás). Biztonsági zónát is beállíthatunk, melynek elhagyásával riasztás érkezik az érintettekhez.

bővebben
2015-03-01

tesztalanyt a Laptopszalon biztosította számunkra, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében.

Prológus

Könnyen hordozható, mint egy táblagép. Nagy teljesítményű, mint egy noteszgép - röviden így foglalhatjuk össze a HP magyar oldalán a Pavilion x2 promó anyagát. Ezt az állítást már az elnevezés is alátámasztja, hiszen a Pavilion család jellemzően a HP belépő szintű noteszgépeit takarja, jelen esetben pedig egy hibrid eszközt. Tapasztalataim szerint a jelenlegi magyar piactól még egy picit idegen az ilyen és ehhez hasonló eszközök beszerzése, hiszen ezek jellemző árfekvése 90 000 - 120 000 forint és a legtöbben ebből a keretből inkább 15,6 hüvelykes laptopra vadásznak, még abban az esetben is, ha egy Pavilion x2 tudású gép kielégíti a teljesítménnyel kapcsolatos igényeket, használhatóság szempontjából pedig jobban megfelelne, mint egy nagy és vaskos laptop. Ezt a témát rengetegszer körüljártuk, de most is csak azt tudom javasolni az olvasónak, hogy vásárlás előtt gondolja át, mire van igénye, kérje a szakkereskedők segítségét, böngésszen a világhálón. 

Azt azonban jó tudnunk, hogy nem a HP az egyetlen gyártó, ami ilyen jellegű eszközzel állt elő sőt, a verseny viszonylag nagy, elég ha csak a két sikerszériát említem meg: Acer Aspire Switch 10 és az Asus Transformer Book T100 és akkor még nem beszéltünk a bizonyos tekintetben alternatívát jelentő 10.1-11.6 hüvelykes laptopok (subnotebook) soráról - utóbbiak családja elsősorban azoknak ajánlott, akik kifejezetten kompakt eszközre vadásznak, de fontos számukra a viszonylag jó billentyűzet. Mivel rengeteg a lehetőség, így érdemes a témát minél nagyobb körültekintéssel megvizsgálni így fölösleges csalódásoktól menthetjük meg magunkat. 

Első benyomás & külső

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: