KidFit intelligens gyerekóra

2016-02-22

A KidFit egy - a gyermekek számára készült - intelligens óra. Alapvető funkcióján túl a leghasznossabb tulajdonságai közé tartozik, hogy a beépített GPS segítségével az eszközhöz rendelt "adminisztrátorok" (és csak ők) nyomon tudják követni az óra viselőjének lokációját. Maximum 20 kontaktot rendelhetünk hozzá egy eszközhöz. A mobilos alkalmazás (mely iOS és Android platformokon is elérhető) léte még könnyebbé teszi a követhetőséget, valamint a riasztások miatt kvázi elengedhetetlen, hogy ne csak a számítógépen tudjuk menedzselni az eszközt.

Az SOS gombot 5 másodpercig nyomva tartva a jogosult emberek riasztást kapnak (a pozícióval együtt), valamint egy 15 másodperces hangüzenetet is. Ha a beérkezéstől számított 5 percen belül az órát visszahívja bárki a kontaktok közül, akkor a hívást az óra automatikusan fogadja, beszélhetünk gyermekünkhez, hallhatjuk a környezetét. A KidFit microSIM kártyával üzemel és a hozzárendelt 20 kontakt hanghívásokat is kezdeményezhet az eszköz felé. Minden órához el tudunk menteni két számot, amiket a gyorsgombok segítésével azonnal tárcsázni is tudunk (kizárólag ezen számok irányába indítható hívás). Biztonsági zónát is beállíthatunk, melynek elhagyásával riasztás érkezik az érintettekhez.

Az akkumulátor kapacitása 600mAh és 3 napos használatot, valamint 1 hetes készenlétet biztosít (a tiszta beszélgetési idő pedig 6 óra). A lokációs adatok egy szerveren tárolódnak, így bármikor vissza tudjuk követni, hogy az adott időben merre jártak az eszközzel. A 0.64 inches OLED kijelző felbontása 96x32 pixeles. A KidFit szilikon házán 4 gomb található: a ki-bekapcsoló gomb, az SOS gomb és két híváskezdeményező gomb az előre beállított telefonszámokhoz. Tölteni a microUSB porton keresztül tudjuk. Az óra vízálló (IP65-ös minősítés) és négy színben érhető el: rózsaszín, narancs, kék és fekete.

A KidFit kék, fekete, rózsaszín és narancssárga külsővel megvásárolható a Laptopszalon üzleteiben, 29 900 Ft-os áron.

Marci

TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: