2017-05-15

A Lenovo Legion Y720-at a Laptopszalon ajánlotta fel, megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon budai üzletében, illetve megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Áttekintés

Az Y700-as beharangozójában említettem, hogy az Intel új generációs processzorainak érkezése miatt újult meg a Lenovo Y sorozata. Nos, most egyszerre két szintet lépett a hardver, megérkeztek a Kaby Lake alapú processzorok és hosszú idő után a videokártya is fejlődött, az Nvidia kiadta a Pascal alapú vga-k új családját.

Korábban teszteltük az Y520-at is, a gépek nevében lévő 5-ös és 7-es ezúttal sem a méretre, hanem a kategóriára utal. Az Y520 a játékos belépő gépek között próbál sikereket elérni a 300 ezer forint körüli sávban, míg az Y720 már a kőkemény gémer gépek között indul, ennek megfelelően ára is magasabb mintegy 100 ezer forinttal.

Adatlap
Lenovo Ideapad Legion Y720
Processzor
 
Intel Core I7-7700HQ
Lapkészlet Intel Kaby Lake
Memória 8 GB DDR4
Kijelző 15,6 1920x1080 IPS matt
Grafika
Intel HD 630
Nvidia Geforce GTX 1060 6GB
Merevlemez WD 1TB HDD 5400rpm
Optikai meghajtó nincs
Portok és csatlakozók 3xUSB3, 1xUSBC, headset, SD, LAN, HDMI
Kommunikáció Wifi (AC), Bluetooth 4.2
Egyéb Billentyűzet világítás
Akkumulátor kapacitása 60 Wh
Méret 380 x 277 x 29 mm
Tömeg akkumulátorral 3,1 kg
Töltő tömege 0,4 kg
Operációs rendszer Linux
Fogyasztói ár (2016.02.) 399 900,00Ft
Garancia 2 év

Külső

A külső anyagok nem változtak az Y700 óta. Maradt a kívül fém, belül gumiszerű műanyag bevonat. És maradtak a design-os, piros hangszórórács imitációk, amik továbbra sem funkcionálnak hangszórórácsként meg semmiként, csak vannak.

bővebben
2017-05-11

Az Lenovo Yoga 910-et a Laptopszalon ajánlotta fel, megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon budai üzletében, illetve megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Áttekintés

Egyre divatosabbak a több eszközt egyesítő gépek, sok elemzőcég ebben látja a jövőt, és semmiképpen sem a kizárólag laptopként használható kütyükben, a tabletekben pedig pláne nem. A Windows 10 végre olyan utat nyitott az érintésérzékeny megoldásoknak, amire már évek óta vártunk, mostanában pedig a 14 hüvelykes szegmens kezdi átvenni az uralmat. Lényegében ebbe tartozik a 13,9 inches tesztalanyunk, a Lenovo Yoga 910 is, ami nem csupán notebookként, hanem több más módon is használható.

Főszereplőnket a Kaby Lake kétmagos processzora, az Intel Core i7-7500U hajtotta, méghozzá nem kevesebb mint 16 GB RAM-mal megtámogatva. A grafikus gyorsítást az Intel HD Graphics 620 végzi, az adatokat az 512 GB-os SSD adattárolóra lehet menteni, az IPS kijelzőn pedig 3840 x 2160 pixel (4K) jelenik meg. Talán ennyi elég ahhoz, hogy mindenki kedvet kapjon egy kis olvasáshoz? Remélhetőleg igen.

Adatlap
Lenovo Yoga 910
Processzor
 
Intel Core i7-7500U
Lapkészlet Intel Kaby Lake
Memória 16 GB DDR4
Kijelző 13,9", 3840 x 2160 pixel, IPS
Grafika
Intel HD620
Merevlemez 512 GB SSD Samsung
Optikai meghajtó Nincs
Protok és csatlakozók 2 x USB Type-C 3.1, 1 x USB 3.0, headset
Kommunikáció Wifi (ac, Qualcomm, Atheros, MIMO) Bluetooth 4.1
Egyéb billentyűzetvilágítás (két állásban)
Akkumulátor kapacitása 78 Wh, 4605 mAh
Méret 323 x 224 x 14,3 mm
Tömeg akkumulátorral 1,38 kg
Fogyasztói ár (2017.05.) 463 000 Ft (Full HD, 256 GB SSD, 8 GB RAM)
Garancia 2 év

Külső

bővebben
2017-05-03

Az Acer Aspire VX5-591G (VX15)-t a Laptopszalon ajánlotta fel, megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon budai üzletében, illetve megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Áttekintés

A gaming egyre nagyobb teret hódít magának, elég csak az e-sport közösségre, illetve magában az e-sportba tartozó játékokra gondolni. Ameddig egy év tizeddel ezelőtt még hatalmas CRT monitorokat kellett átcipelni barátainkhoz ahhoz, hogy egy jobb LAN-partit összehozzunk, ma már elég egy laptopot magunk elé tennünk és internetre kapcsolódni, így bárkivel összemérhetjük erőinket.

A nagyobb gyártók természetesen rengeteg potenciált látnak a játékos notebookokban, már nem csupán az Alienware-nél találhatunk komolyabb gépeket, hanem az Asusnál, az MSI-nél, vagy éppen tesztalanyunk anyacégénél, az Acernél is. A VX15 (VX5) azokat célozza meg, akik nem akarnak mélyen a zsebükbe nyúlni, mégis minden mai játékot magas szinten futtatnának. Van még ennél is fejlebb a tajvani vállalattal, hiszen kapható GTX 1080-nal szerelt masina is, de főszereplőnk a maga 1050 Ti-s videokártyájával derekasan helytáll a mindennapokban.

bővebben
2017-04-23

A tesztelt gépet a Laptopszalon ajánlotta fel, megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon budai üzletében, illetve megvásárolható a Laptopszalon szaküzleteiben.

Áttekintés

A 180-230 ezer forintos kategória talán a legkeresettebb azok számára, akik nem csak alap irodai munkára, internetezésre használják a laptopjukat, hanem néha játékra is. Ennek megfelelően viszonylag sok gép versenyez a vásárlók kegyeiért. Sajnos azonban sok gyártó olyan stratégiát választ, hogy az adatlapon jól mutató hardvert, erős cpu-t, erős videokártyát tesz a gépbe és az olyan dolgokon spórol (hűtés, anyaghasználat), amiket a vásárló már csak otthon vesz észre. Ebben a kategóriában mind a négy nagy gyártónak megtaláljuk a belépő multimédiás gépét. A Lenovo jelenleg az Ideapad 510-et, az Asus az X sorozat erősebb vagy a K sorozat gyengébb tagjait indítja a versenyben, a Dell a Vostro olcsóbb változataival csúszik bele fentről a kategóriába, a HP pedig a Pavilion sorozat darabjaival nevezett be.

Ha az Acer termékpalettáját nézzük, akkor a klasszikus notebookok három kategóriára oszlanak, a belépő szintű E sorozatra, a tesztünkben szereplő, „alsóközép” kategóriás F gépekre és a játékos erőművek V és VX gépeire.

bővebben
2017-03-31

 

 

Bevezető

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a pillanatra, mikor Steve Jobs a 2008-as Apple keynote-on bemutatott - egész pontosan borítékból előhúzott - egy új terméket, nevezetesen a Macbook Air-t. “There’s something in the Air”, hangzott el az eseményen, mely után be is mutatták az Apple addigi legkecsesebb készülékét, és így bővült a család a Macbook és Macbook Pro mellett az Air-rel. Nyilván voltak próbálkozások más gyártóktól korábban is a minél kisebb, vékonyabb és könnyebb eszközökre, de az akkor bemutatott készülék valóban újszerű és egyedi volt.

Ezt az egyediséget azóta nagyon sokan megpróbálták átültetni a saját termékpalettájukba, megjelent az Ultrabook kategória, és közülük is az Asus az egyik olyan brand, akiknek nagyon ismertek ezen kaliberű gépei, nevezetesen a Zenbook sorozat, melyet 2011-ben dobott piacra először az Asus. Azóta többféle konstrukció is napvilágot látott Zenbook név alatt, kaptunk már klasszikus kompakt ultrabookokat, 15”-es erőgépeket, és ezek mellett úgynevezett 2:1 eszközöket is, melyek többnyire szétszedhető vagy átfordítható kialakítást kaptak - tesztalanyunk az utóbbi tábort erősíti.

Jelen teszt, vagy inkább bemutató egy kicsit rendhagyó lesz, ugyanis nem benchmark csatába küldjük a gépeket, nem az érdekel minket, hogy melyik hány pontszámot kap a különféle teszteken, hanem egész egyszerűen face to face összehasonlítjuk őket, a hétköznapi használat közben fellépő igények kielégítésének milyenségére vagyunk kíváncsiak. Teszten tehát az Apple Macbook Air 13 2016-os kiadása és az Asus Zenbok UX360 - lássuk ki a jobb, vagy inkább ki miben jobb.

 

Kicsomagolás, külső, megjelenés

bővebben
TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: