Dell Inspiron 3537 teszt

2013-10-29

A tesztben szereplő Dell Inspiron 3537-es notebookot a Laptopszalontól kaptuk, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében. 

Laptopszalon Buda

Cím: 1024 Budapest, II. ker., Lövőház u. 12. fsz. 1/d
Nyitva tartás: H-P: 10:00 - 19:00; Szo.: 10:00 - 18:00; V: Zárva
Tel: 20/612-1111

Áttekintés

Jelen tesztünk szereplője nem egyedül érkezett, az előző tesztben szereplő Inspiron 5537-el együtt folyt a tesztelés, ami több szempontból is jó döntés volt. A külső itt is az előző generációtól érkezett, a belső pedig szinte megegyezik a nagyobbik testvér hardvereivel. Lássuk tehát mit takar ez esetben a ráncfelvarrás.


A doboz tartalma

Kísérteties a hasonlóság, itt is kezelési útmutatót és egy 90W-os adaptert kapunk a csomagban. Az előző tesztben hiányolt driver lemezt ezúttal se kapjuk meg, de szerencsére nincs is rá szükség, hiszen ez egy Windows 8-al árusított modell, amihez minden driver már telepítve van.

A külső

Egy kis gondolkodás után feltűnhet, hogy itt bizony egy ismerős karosszériát látunk, nagyon minimális változatásokkal. Ez kívül belül fekete házat jelent, a borítás mintázatának pontos leírása nekem még nem sikerült, ez csak fantázia kérdése, mindenesetre nagyon érdekes és kellemes a tapintása. Külön jó pont, hogy a kis szintkülönbségek miatt nem teljes felülettel támaszkodik a csukló a támasztott részekre, így sokkal nehezebben izzad meg az ember keze.

 

Portok, ergonómia és beviteli eszközök

 

Elöl a klasszikus visszajelző ledek és középen SD kártyaolvasó rejlik.

Jobb oldalon extra áramkörös USB2.0-s csatlakozót, a DVD írót és a Kensginton zár nyílását találjuk.

Bal oldalon a töltőcsatlakozó, szellőzőnyílás, 2db 3.0-s USB és 1db 2.0-s USB port mellé jutott egy kombinált fejhallgató kimenet-bemenet.

Hátul szokás szerint nem találunk semmi érdemlegeset.

Billentyűzet

Teljes egészében hasonló a véleményem a billentyűzetről, mint az 5537 esetében, hiszen nagy eséllyel csereszabatosak egymással. Kicsit pattogósabb a gépelés, mint a hosszabb úton járó billentyűzeteken, viszont van visszajelzés a CapsLock állapotáról, numerikus részt is kapunk, sajnos a háttérvilágítás ezúttal is kimaradt. Összeségében továbbra is jól használható hosszabb munka során is, a további apró bosszantás a nagyon apró kurzorvezérlők, nem odafigyelve könnyű melléütni.


Touchpad

Itt egy puhább gumírozott felületet kapunk, ami hihetetlenül kellemes tapintású. Nem a legjobban csúszó anyag és nem is a legkönnyebben tisztán tartható, de az ujjbegyeknek nagyon kellemes. A funkcióit maximális ellátja, természetesen mindenféle funkcióval rendelkezik ami manapság elvárható, de a hangos billentyűket itt sem úsztuk meg. Továbbra is jobb lenne egy finomabban kattanó megoldás.

Hang

Filmezéshez és egyéb egyszerűbb felhasználáshoz a hangszórók továbbra is elegendőek, komolyabb feladatokra a fejhallgatóra való váltás jelenthet megoldást.

Kommunikáció

A szokásos pontok megvannak, 4.0-ás Bluetooth és b/g/n-es szabványú Wi-Fi valamint vezetékes LAN port jár, utóbbi továbbra sem gigabites.

Kijelző

Szinte egy az egyben leírhatnám az Inspiron 5537-nél tapasztaltakat, kicsit fakó színek jellemzik az 1366x768 maximális felbontású TN panelt, a borítása fényes így a külső fénnyel elég nehezen bírkózik meg, bár fényerőben nincs hiány. A zsanérok jól tartanak, igaz itt már látszik, hogy műanyag a borításuk, ettől függetlenül ezzel nem volt gond. Egy kicsit nagyobb nyitási szöget azért néha el tudtam volna viselni.


 

Bővíthetőség

A kis szervizes nyílást 2 csavar oldásával érhetjük el, DDR3L memóriát és akár SSD bővítést is elvégezhetünk egyszerűen.

Tápellátás

90W-os tápegységet kapunk ismét, hordozáshoz nem túl ideális, de a gépház ezt indokolja.

Garancia

3 év szervizgaranciát kapunk, a kiterhedt szervizhálózat gondoskodik a gyors javításról.

Használatba vétel

A gép bekapcsolása után néhány perc alatt feltelepült a rendszer, driverekkel és saját energiamenedzser programokkal kiegészítve. Ennél kényelmesebb és gyorsabb megoldást nem is kívánhatnánk, aki nem szeretne a telepytéssel bajlódni, annak feltétlen ajánlott ezt a verziót megtekintenie.

 

Processzor

Jelen esetben egy i7-es processzort kapunk szintén a Haswell családból 4500U jelzéssel. A 4 szálon is dolgozni képes, 2 magos feldolgozó 1.8GHz-es alap órajelekkel rendelkezik, ami 2 aktív magon 2.7 GHz-es maximális turbo órajelre képes. 1 magos használat esetén ez 3.0GHz-re növekszik. A TDP osztály továbbra is 15W mindösszesen.

Rendszer teljesítmény

A 8GB-nyi memóriával az i7-es processzorral valamint az 1TB-os Western Digital háttértárral szinte minden feladatot meg tudunk oldani. További lépcsőfok már csak egy SSD beszerelése jelentené. Az átlagos használatban azonban így is roppant gyors a rendszer, nagyon intenzív feladatok esetében kell várnunk, legtöbb esetben pedig csak a HDD a szűk keresztmetszet.

 

Grafikus kártya, játék teljesítmény

 

A grafikus páros a már jól ismert HD4400 az Inteltől, valamint Radeon HD8850M az AMD-től. Az eredmények szinte teljesen azonosak az 5537-nál látottakkal, a processzorok közötti különbség is annyira csekély, hogy hibahatáron belül sikerültek a mérések a legtöbb esetben. A legfrisebb driverekkel igyekeztem elvégezni a méréseket, ha érkezik nagyobb frissítés azt utólag közölni fogjuk.

Kezdésként egy 3DMark teszt:

 

Majd pedig a megszokott játékokból egy csokorra való:

 

 

 

 

Nagyon kevés eltérést lehet tapasztalni a néhány plusz fps-t az alig erősebb processzorból sikerült kinyerni, sajnos erősebbel jelenleg nem lehet kapni, kíváncsi lennék meddig szerepel processzor limit a játékokban. Reméljük minél hamarabb érkeznek a javítások és akkor tudunk pontosabb eredményekkel is szolgálni.

Hőmérsékletek, melegedés, zaj

A cikk írása közben teljes volt a csönd, csak a gépelést lehetett hallani munka közben, a képek átméretezése és tömörítése során már kicsit erőre kapott a hűtés, a Crysis 3 végén pedig eléggé melegedett is a gép. Ez mondjuk részben érthető, hiszen az ütközet is elég hosszúra nyúlt és a Föld megmentése köztudottan kemény munka.

 

Értékelés

Egy teljesen korrekt borításhoz jár egy elég erős processzor és grafikus egység, valamint egy remekül használható előtelepített Windows 8. Ezt kínálja a Dell jelenleg a 3537-es noteszgép csúcsváltozatával. Akit megragad a külső, illetve szüksége van a hosszú üzemidő mégis relatíve erős hardver kombinációjára annak minden bizonnyal az egyik legjobb vétel lesz ez a noteszgép.

  

  

 

Mulder

 

Ajánlott cikkek:

Milyen notebookot / laptopot vegyek?
Hogyan használjuk notebookunkat / laptopunkat?
Turbózd fel laptopodat és válts SSD-re!


Hasznos cikkek:

A Laptop akkumulátorokról és használatukról
Rendszeres időközönként tisztítsuk ki (és meg) laptopunkat!
A laptop kijelzőkről nagy általánosságban
Pixelhiba a notebookoknál
Üzleti notebookok előnyei


Szerkesztőségünk segítsége olvasóink részére:

Segítünk első notebookod kiválasztásában!

TechKalauz
Google+ Facebook RSS
Készítette: