Vírusírtó ingyen? – Panda Cloud Antivirus

A „cloud computing” egy meglehetősen komplex fogalom, amit magyarul nehezen lehet visszaadni: tulajdonképpen arról van szó, hogy egy bizonyos IT-szolgáltatást nem a felhasználó PC-je végez el, hanem az internet segítségével „kihelyezi” azt távoli szerverekre, amelyek tehermentesítik a gépet. Ilyen például a Google Apps is.

A Panda új modelljének lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is. A Panda Cloud Antivírus forradalmasítani fogja a víruskeresés technikáját.. A mai vírusirtók minden feladatot a számítógépen végeznek el; ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az őrületes iramban szaporodó vírusokkal, naponta egyre többször kell frissíteniük az adatbázist. A Cloud Antivírus mögött álló alapötlet egyszerű: manapság az internet már annyira elterjedt, az infrastuktúra kiépítettsége olyan magas fokú, hogy megéri a víruskeresést szolgáltatásként kihelyezni. Így nagy teljesítményű szerverek végzik az érdemi munkát, a PC-k csupán adatot szolgáltatnak a gyanús fájlokról. Ezzel pedig két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt tehermentesítjük a gépeket, másrészt valós időben tudunk adatokat gyűjteni a legveszélyesebb fertőzésekről, még az elterjedésük előtt megállítva őket ezzel.

A Cloud Antivírus heurisztikus keresést, rootkit- és spyware-irtó technológiát, helyi és távoli antivírus-komponenseket is tartalmaz, miközben mindössze 17 MB RAM-ot használ, és az erőforrás-igénye az iparági átlagok nagyjából fele. A szolgáltatási modell annyiban is különleges, hogy ingyen elérhető a www.cloudantivirus.com címen.

A PANDA CLOUD ANTIVIRUS

Panda Cloud Antivirus védelmet nyújt böngészés, játék vagy munka közben, úgy, hogy észre sem veszi. A munka nagy része a “felhőben” (in the cloud) folyik, ez teszi extrém módon könnyűvé.
Panda Cloud Antivirus a leggyorsabb védelmet nyújtja a legújabb vírusok ellen is, köszönhetően a cloud scanning-nek a PandaLabs szerverein.
Panda Cloud Antivirus valóban rászolgál a telepítsd és felejtsd el szlogenre. Ne aggódjon az update a konfigurálás és a komplikált döntések miatt.

A termékről: 

Telepíthető Windows XP és Windows Vista rendszerekre. Telepítéskor a merevlemezen kevesebb, mint 50MB helyet foglal.
Sávszélesség terhelése annyi, mintha egy gmail weboldalt tartana nyitva.
Valóban pehelysúlyú antivírus fogyasztása kb 17MB RAM. 

Laptopkalauz.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.