Acer mesh router – Egy lépéssel közelebb a környezetvédelemhez

0
852

A környezetvédelemre, fenntarthatóságra koncentráló Vero termékcsaládot bővíti az Acer egy mesh hálózatok kiépítésére bevethető routerrel, amely Wi-Fi 6E kapcsolatot és egy energiatakarékos Eco üzemmódot is kínál.

Burkolata a Vero noteszgépekről ismerős, színes „pöttyökkel” feldobott, 30 százalékban újrahasznosított műanyagból készült. Belül egy négymagos, 2 GHz-es MediaTek processzor, 1 GB RAM és 4 GB flashmemória található. Valamint van benne egy háromsávos rádiós rendszer, melynek köszönhetően az elméleti sávszélesség eléri a 7,8 Gbps-ot. A teljes nevén Acer Connect Vero W6m névre hallgató routerből összesen négy darabot foghatunk össze a mesh hálózat kiépítésekor, a gyártó állítása szerint így akár 930 m²-es területet is lefedhető a rádiós jelekkel.

Ami a környezetvédelmi hatását illeti, fontos lehet, hogy a technológiai fejlesztések ne csak a teljesítményre, hanem a fenntarthatóságra is fókuszáljanak. Remek lenne, ha az Acer mesh router is olyan funkciókkal rendelkezne, amelyek csökkentik az energiaveszteséget és optimalizálják az energiafelhasználást. Árak, illetve régiós elérhetőség kapcsán egyelőre nincsenek hivatalos információk, de a hamarosan kezdődő Computexen valószínűleg élőben is találkozhatunk majd vele.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét