Az amerikai hadsereg is használta a PS3-at

0
902

Először 2006-ban jelent meg a PlayStation 3 játékkonzol, és hatalmas népszerűségre tett szert, amit jól mutat, hogy még 18 évvel a megjelenése után is meglepően sok aktív felhasználója van. A Sony konzolja ráadásul nem csak szórakozási célokat szolgált, az amerikai hadsereg is látott benne potenciált, ezért 2010-ben szuperszámítógépet építettek egy rakás PS3-ból.

A Phys szerint az amerikai légierő szuperszámítógépe 2010-ben a világ 33. legerősebb szuperszámítógépe volt, melynek magját 1760 darab PS3 alkotta. A gépet elsősorban radarjavításra, mintafelismerésre, műholdképek feldolgozására és a mesterséges intelligencia kutatására használták.

A játékkonzol javára írták, hogy erős grafikus képességeinek köszönhetően pontosabban képes azonosítani az elmosódott repülő objektumokat az űrben, mint a korábbi számítógépek, nem beszélve arról, hogy lényegesen gazdaságosabb megoldást jelentett a hagyományos szuperszámítógépeknél. A PS3 akkoriban ugyanis nagyjából 400 dollárba került, így durván kétmillió dollárból kijött a gép központi része, ami ugyan nem kevés, de még mindig csak töredéke egy klasszikus szuperszámítógép költségének, ami alsóhangon 10000 dollár lett volna egységenként.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét