Bevonja a fiatalokat a TikTok

0
1592

Tavaly nyáron a TikTok arról számolt be, hogy egy kamaszokból álló „ifjúsági tanács” létrehozását tervezi, aminek célja, hogy ajánlásokat adjon az alkalmazás legfiatalabb felhasználóit érintő biztonsági kérdésekben. Amint arról az Engadget is beszámolt, a tinédzserekből álló tanács most hivatalosan is megkezdte működését, többek közt már a TikTok vezérigazgatójával, Shou Zi Chew üzletemberrel is találkoztak.

A csoport tizenöt fiatalból áll, akik többek közt együttműködnek a brit Praesidio Safeguarding nevű online biztonsági szervezettel, ami részt vett a tanácstagok kiválasztási folyamatában is. A TikTok szerint nem ingyenmunkáról van szó, a fiatalok fizetést kapnak a munkájukért.

Bár egyelőre nem világos, hogy az ifjúsági tanács mekkora befolyást gyakorol majd az alkalmazás működésére, de ez a lépés is jól mutatja, hogy a platform rendkívüli módon épít a tinédzserekre. Minden korábbinál nagyobb szüksége is van rájuk, ugyanis soha ilyen közel nem volt még a ByteDance tulajdonában álló kínai közösségi oldal ahhoz, hogy betiltsák az USA-ban. Ennek megakadályozására a platform vezérigazgatója nemrégiben online videóüzenetben szólította fel a szolgáltatás felhasználóit, hogy hallassák a hangjukat az oldal betiltása ellen.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét