Dublinban is nyílt egy TikTok központ

0
518

Az elmúlt években folyamatosan napirenden volt a TikTok használatával járó nemzetbiztonsági aggályok kérdése. Mivel a közösségi app mögött álló ByteDance nem tudta meggyőzően cáfolni a vádakat, az elmúlt időszakban több állam is letiltotta az app használatát a hivatali eszközeiken – az USA-n kívül például Kanadában, Belgiumban és az Európai Bizottság körein belül is hoztak hasonló döntéseket.

Jelenleg világszerte több mint 1.5 milliárd felhasználója van a TikTok-nak. A kritikusok attól tartanak, hogy a Kínai Kommunista Párt bármikor hozzáférhet a közösségi oldal által kezelt adatokhoz, ami súlyos nemzetbiztonsági fenyegetést jelentene az országokra nézve. Habár a TikTok az elejétől fogva tagadta az ellene felhozott vádakat, februárban bejelentették, hogy két további adatközpont megnyitását tervezik Európában, a korábban bejelentett másik épületen felül.

Az első adatközpont nemrégiben meg is nyitotta kapuit Dublinban. Ennek kapcsán Theo Bertram, a TikTok európai közpolitikáért felelős alelnöke elmondta, hogy egy külső, független biztonsági céget is felkérnek majd a TikTok európai adatközpontjainak ellenőrzésére. A TikTok második adatközpontja szintén Írországban fog felépülni, emellett a cég már tárgyalásokat folytat egy harmadik európai épület létrehozásáról is, amelynek helyszíne Norvégia lesz.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét