„Helyhez kötött” kézikonzol a Sony-tól

0
1314

Egy ideje már pletykálják, hogy a Sony saját kézikonzolon dolgozik, és ez a minap megerősítést is nyert, ugyanis a japán vállalat leleplezte a Project Q-t. Ránézésre olyan, mintha egy DualSense gamepad közepébe ékelődött volna egy 8 hüvelykes, 1920×1080 pixeles 60 Hz-es kijelző. És tulajdonképpen erről is van szó, mivel a szerkezet nem önálló rendszer, hanem pusztán egy olyan gamepad, amely képes megjeleníteni a PlayStation 5-ön keresztül, Wi-Fin streamelt tartalmat.

Ilyen formában a játékélmény az adott vezeték nélküli hálózat lefedettségéig hordozhatóvá válik, de nyilván klasszikus kézikonzolról azért itt nem lehet beszélni. A videóban lazán megemlítik, hogy a Sony elhozza az első olyan PlayStation fülhallgatókat, amelyek Bluetooth 5.3-on keresztül biztosítják a veszteségmentes hangélményt a felhasználók számára, amellyel gyakorlatilag valós időben, mindent hallhatunk veszteséget nélkül, wow!

A frissen leleplezett fejlesztések az év későbbi részében mutatkoznak majd be, és ekkor lesz ismert az áruk, illetve a megjelenésük is. Valószínűleg mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni, de ez csak az én saját véleményem.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét