Hibás Windows 10 frissítés, ami még nem lett javítva

0
2180

Egész pontosan a januárban kiadott KB5034441-es számú frissítésről van szó, ami a CVE-2024-20666-os sérülékenységet akarta befoltozni a helyreállítási partícióval rendelkező rendszereken. A hiba lehetővé teszi, hogy a BitLocker titkosítás megkerülésével illetéktelenek kódolt adatokhoz férjenek hozzá, vagyis egy komoly problémáról van szó. Csakhogy számos felhasználónál nem települt a KB5034441-es csomag, mivel a rendszer 0x80070643-as hibakódot dobva kevesli a rendelkezésre álló szabad tárhelyet.

Az érintettek értesítették a Microsoftot, amely egy sebtében kiadott támogatási dokumentumban azt ígérte, hogy szállítja a szükséges javítást, azonban ez azóta sem következett be. Ehelyett az érintetteknek két dolgot csinálhattak, vagy a helyreállítási partíció méretét növelték vagy a BitLocker-sérülékenység PowerShell szkriptet javították manuálisan.

Túl viszont azon, hogy ezek egyike sem kényelmes megoldás, még csak nem is működnek mindenkinél, amiről a felhasználói panaszok miatt a vállalatnál is tudnak róla, mégsem adják ki az elmaradt javítást. Most pedig a Windows Latest egy olvasója a támogatással folytatott egyeztetése nyomán azt állítja, hogy a Microsoft nem is tervezi a probléma megoldását a közeljövőben, miközben azt ígérik, hogy jönni fog a patch.

techkalauz.hu – az online techmagazin