Kutatás: Megosztottak az amerikai fiatalok a telefonjukkal kapcsolatban

0
888

Egy nemrégiben készült tanulmány feltár, hogyan gondolkodik sok amerikai tinédzser okostelefonjáról. Körülbelül háromnegyedük úgy érzi, hogy békésebb nélküle az élet, míg felük szeparációs szorongásra panaszkodik.

Ahogy a technológia egyre inkább beszivárog mindennapi életünkbe, elkerülhetetlen, hogy megváltozzon a gondolkodásmódunk. A Pew Research által végzett új felmérés szerint – amelyben 1453, 13 és 17 év közötti amerikai tinédzser vett részt – az amerikai tinédzserek 74%-a, illetve 72%-a számolt be arról, hogy boldognak és békésnek érzi magát, amikor éppen nincs nála a telefonja. Ennek ellenére a válaszadók 44%-a állította, hogy szorongást érez, amikor elszakad a telefonjától.

Tekintettel arra, hogy mindkét kérdést ugyanazon emberekhez intézték, úgy tűnik, hogy némileg ellentmondásos, avagy mérgező kapcsolat van a tinik és okostelefonjaik között. Azonban a válaszadók 70%-a szerint az okostelefonok több hasznot hoz, mint kárt.

Meglepően sokan (42%) azt nyilatkozták, hogy az okostelefonok megnehezítik a jó szociális készségek elsajátítását. Ez a felmérés alig néhány héttel azután készült, hogy az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy betiltja a mobiltelefonok használatát az iskolákban, hivatkozva többek között a szülők képernyőidő miatti aggodalmaira.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét