Már biztos, hogy jön a Xiaomi Redmi Turbo 3

0
2509

Útjára indult a Xiaomi legújabb középkategóriás telefonja, a Redmi Turbo 3, aminek kinézete elég hasonló elődjéhez, a Redmi Note 12 Turbohoz. Röviden: karcsú keret, lekerekített sarkok, kettős kameragyűrű, 7,8 mm-es vastagság, 179 gramm. A készülék egy nagy, 6,67 hüvelykes OLED-kijelzőt kapott, amelybe ujjlenyomat-olvasót építettek. A képernyő 1,5K felbontást és 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát biztosít.

A fotózás szerelmesei számára a készülék sokoldalú hármas kameraszigettel van felszerelve, beleértve egy 50 MP-es Sony LYT-600-as főérzékelőt optikai képstabilizátorral, egy 8 MP-es ultraszéles lencsét, valamint egy 20 MP-es szelfikamerát. Kiemelkedő funkciója az AI-alapú objektumradír, amely a Pixel Magic Eraser-éhez hasonlóan lehetővé teszi a felhasználók számára a nem kívánt elemek eltávolítását.

A Redmi Turbo 3 meghajtásáról a Snapdragon 8s Gen 3 chip gondoskodik, amely a Snapdragon 8 Gen 3 kissé „lebutított” változata, és akár 16 GB RAM és maximum 1 TB tárhely is rendelkezésre állhat. Kiterjedt hűtőfelülettel és a Xiaomi saját fejlesztésű Ice Cooling technológiájával vélhetőleg nem lesz gond az optimális hőkezeléssel a nagyobb igénybevételek során. A telefont egy 5000 mAh-s kapacitású akkumulátor táplálja, amit 90W-os gyorstöltéssel lehet tölteni.

techkalauz.hu – az online techmagazin