Milyen fejhallgatót válassz, ha hangszerhez szeretnéd csatlakoztatni?

0
1172

gitár

Amikor egy zenei művet komponálunk, vagy egyszerűen csak zenélünk, remek lehetőség, ha hangszerünkhöz csatlakoztathatjuk fejhallgatónkat is. Fontos azonban ismerni a különféle eszközök jellemzőit, hiszen csak így tudunk megfelelően választani. Egy fejhallgató vásárlásánál fontos szempont a kényelem, vezetékes vagy Bluetooth kialakítás és a sávszélesség is, de még sok mást is érdemes figyelembe venni. Mik is ezek?

Milyen hangszerekhez vásárolhatunk fejhallgatót?

Számos olyan hangszer létezik, amely akár fejhallgatóval is használható, így jóval csendesebb és békésebb lehet környezetünk számára egy ilyen hangszer választása. Például egy elektromos dob vagy egy digitális zongora is alkalmas arra, hogy fejhallgatót csatlakoztassunk hozzá. Emellett persze még számos olyan hangszer létezik, amely akár fejhallgatóval is használható, hiszen ma már ez egy nagyon fontos szempont.

Mire figyeljünk oda a fejhallgató vásárlásánál?

Az egyik leglényegesebb szempont az, hogy a fejhallgató viselése ne okozzon nekünk fájdalmat, főleg akkor, amikor több órán keresztül viseljük. Néhány fejhallgató kényelmes párnázattal van ellátva, így ezt érdemes figyelni vásárlásnál. Ha tehetjük olyan eszközt válasszunk, amelynek ezt a puha bélését ki lehet cserélni.

A zárt fejhallgató ideális társunk lehet, ha magányra vágyunk vagy nem szeretnénk zavarni a szomszédokat. Ezzel szemben a nyitott fejhallgatók részben beengedik a külső zajokat, hiszen sokkal kisebb szigeteléssel rendelkeznek.

A Bluetooth napjainkban tagadhatatlanul a figyelem középpontjában áll. Nagyon sok gyártó vezeték nélküli fejhallgatókat gyárt, hiszen erre ma igen nagy az igény. Azzal viszont érdemes számolni, hogy a vezeték nélküli rendszereknek vannak hibái is. Stúdiókban leginkább a vezetékes változatot használják, hiszen azokat sokkal megbízhatóbbnak tartják. A Yamaha még ma is a legjobb márkák közé tartozik, a hangszerek mellett pedig fejhallgatókat is kínál, így érdemes például egy Yamaha zongorához egy Yamaha fejhallgatót párosítani. A Yamaha mellett érdemes odafigyelni a Shure márkára is, amely professzionális rendszereket kínál. A Shure SRH440A például egy zárt fejhallgató, amely segítségével akár felvételeket is könnyen készíthetünk, így tipikusan a tartalomgyártáshoz és a hangszerkesztési és keverési feladatokhoz optimalizáltak. Kiterjesztett hangtartományon keresztül egyenletes és természetes módon adják vissza a hangokat. A fület teljesen körbeölelő kialakítás segíti a háttérzaj kizárását, az egyenes kábel pedig a megfelelő minőség elérésében segíthet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét