Nagyot ment az Intel (még be sem jelentett) új processzora

0
841

Az Intel szeptember 19-20-án tartja az idei Innovation eseményét, ahol többek közt az új processzorgenerációról is lerántják a leplet. Pontosabban generációs frissítésről, egy szivárgás nyomán ugyanis kiderült, hogy a 13. generációs Raptor Lake chipeket a Raptor Lake Refresh modellek követik majd.

Egy közismert szivárogtató, OneRaichu kaparintott meg egy i9-14900KF chipet. Be is pattintotta a tuningőrültek kedvenc alaplapjába, egy ASRock Z790 Taichiba, megtámogatta némi 7000 MHz-es DDR5 RAM-mal, és ráeresztette a Geekbench benchmarkokat, ahogy az alábbi képen is látszik. A Geekbench 6-ban 3347-es Single Core és 23051-es Multi Core pontszámot sikerült elérnie, ami a gyakorlatban 10-12%-os teljesítménynövekedést jelent az előző csúcsmodellhez képest.

Ami azonban ennél is izgalmasabb, hogy a Geekbench 5 teszten 5953 MHz-es órajelig pörgött fel a processzor, egy hajszállal lemaradva a mágikus 6 GHz-ről. A jövő heti bemutatón i5-től i9-ig mutogatnak majd chipeket, egyelőre azonban csak a K és KF kiadásokat. A visszafogottabb teljesítményű normál modellekre a 2024-es CES-ig minden bizonnyal várni kell.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét