Nincs semmi szükség mesterséges intelligenciára – Mondta ezt Elon Musk

0
524

A Tesla és a SpaceX vezére nemrégiben egy londoni csúcstalálkozón elmélkedett a mesterséges intelligenciáról, amellyel kapcsolatban már többször is kifejtette markáns véleményét. Musk már korábban is elmondta, hogy az AI szerinte valós veszélyt jelent a civilizációnkra, éppen ezért azt tanácsolta, hogy legyen a technológia felett valamilyen kormányzati felügyelet, mivel az önmagában és ellenőrizhetetlenül veszélyt jelenthet az emberekre.

A Wall Street Journal vezérigazgatói tanácsának londoni csúcstalálkozója kapcsán Musk azt mondta, hogy hatalmas pusztítást okozhatnak a mesterséges intelligencia által vezérelt fegyverek, akár a világ pusztulását is elhozhatják. Emellett úgy véli, hogy az AI közösségi médiában betöltött szerepe is figyelmet érdemel, ugyanis a technológia a közvélemény manipulálására is alkalmas lehet. Arra a kérdésre, hogy az AI befolyásolhatja-e a közelgő amerikai választásokat, azt válaszolta: „Úgy gondolom, hogy figyelnünk kell arra, hogy minimalizáljuk az AI általi manipuláció hatását.” Hozzátette: a Twitternél is komoly figyelmet fognak szentelni a problémának.

Musk egyébként áprilisban bejelentette, hogy a ChatGPT alternatívájaként létrehozza saját AI-platformját, mivel úgy véli, hogy az OpenAI által fejlesztett program baloldali-liberális irányban elfogult.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét