Probléma van az Intel Core i9-es processzorokkal

0
2597

Tavaly október óta érhetők el a 14. generációs Intel Core processzorok, amik 2022-es elődjeikhez képest nem léptek nagyot előre, de nyilván nem pontosan ugyanolyanok. Egy friss jelentés szerint azonban mindkét generáció csúcskategóriás képviselőivel gondok akadnak.

Egy névtelenül nyilatkozó ügyfélszolgálati munkatársra hivatkozva azt írta a ZDNet Korea, hogy naponta több mint tíz 13. és 14. generációs Intel Core i9 processzort küldenek vissza a felhasználók. A problémát a Tekken 8 indulása után észlelik, ami ezen modellek használatakor azt írja, nincs elég videómemória, holott ez nem igaz. Hetek óta érkező felhasználói beszámolók szerint más játékoknál is lehet hasonló fennakadás, a legtöbb esetben hónapokig használatban lévő processzor hibásodott meg.

A komponensek cserélgetésével ki tudták zárni, hogy bármi más állna a háttérben. Az Intel egyik képviselője megerősítette az oldalnak, hogy hallottak problémákról, és nyomoznak utána a partnereikkel együtt. Valószínűleg az Unreal Engine-t használó címek érintettek, ugyanis a Hogwarts Legacy, a Lies of P, a Returnal és a Fortnite is produkált összeomlást.

techkalauz.hu – az online techmagazin