Problémás lehet a titkosított üzenetek funkció

0
21

Bár a beszélgetések biztonsága szempontjából kétségkívül hasznos tud lenni a titkosítás, egyesek szerint a platformok ezzel melegágyat biztosítanak a gyermekekkel szembeni atrocitásoknak. Gyermekvédelmi szervezetek és a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség is erősen bírálta a Metát, amiért véleményük szerint a végpontok közötti titkosítással veszélybe sodorják a kiskorúakat.

A szakértők szerint a funkció megkönnyítheti a bántalmazók számára a fiatal áldozatok kihasználását és a képek megosztását más elkövetőkkel – írja a Sky News. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség szintén nem ért egyet a Meta döntésével, ezzel ugyanis megnehezítik a bűnüldöző szervek számára, hogy bizonyítékokat szerezzenek a cég platformjain elkövetett bűncselekményekről.

A szintén a Meta szárnyai alá tartozó WhatsApp, valamint a Signal (mindkettőnél évek óta alapértelmezett a titkosított üzenetküldés) még a Nagy-Britanniából való kivonulásukat is kilátásba helyezték. Ezt mind azután, hogy egy új brit jogszabály arra kötelezte volna őket, hogy álljanak elő egy olyan köztes megoldással, amely képes a felhasználók közötti üzenetváltásokban kiszúrni a gyermekpornográf tartalmakat.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét