Tökéletes védelem az okosórának

0
938

Apple watch szíjAz okosórák mára életünk elengedhetetlen részei lettek. A klasszikus kizárólag időmérésre használható órákat szinte teljesen lesöpörték az emberek csuklójáról. Ennek az lehet az oka, hogy az okosórák a pontos idő megjelenítése mellett számos további előnnyel, plusz funkcióval rendelkeznek.

Miért okos?

Ezek a kisméretű, ámde felettébb értékes, drága készülékek megkönnyítik, kényelmesebbé teszik az életünket. Az okosórák képesek figyelni a pulzust, a vérnyomást, az alvásmintázatot és még sok más paramétert. Ezek az információk segíthetnek az egészségmegőrzésben és a betegségek korai felismerésében. Ha sportolsz, hatalmas hasznát veheted, például az elégetett kalóriák és a teljesítményed monitorozásában. Ha nem sportolsz, beállíthatod, hogy időnként „nyaggasson”, hogy mozogj, számolja a megtett lépéseid, és segít a fogyásban is.

Amikor a helyzet úgy kívánja, hogy se laptopot, se telefont nem használhatsz, az órádon ilyen esetekben is megnézheted a különféle beérkező üzeneteid, értesítéseidet. Nyomon követheted, megkeresheted a telefonodat, nem kell átkutatni érte a lakást, amikor a legjobban sietnél. A minőségi okosórák közös jellemzője, hogy meglehetősen drágák. A másik közös jellemzőjük, hogy a mindennapi használat során igen könnyen ütközhetnek derékmagasságban lévő asztallapnak, ajtószegélynek, és bárminek, aminek hegye, éle, vagy éppen éles sarka van. Emiatt rengeteg óra (és a tulajdonosa) jár pórul. Éppen ezért célszerű felszerelni némi extra védelemmel. Sokkal olcsóbb egy védőfóliát cserélni az órán, mint magát az órát.

Kijelzővédő fólia

Az óra kijelzője a legsérülékenyebb. Az okosórák kijelzői gyakran érintkeznek más felületekkel, így könnyen karcolódhatnak vagy koszosak, zsírosak lesznek, és persze az ujjlenyomat sem ritka rajtuk. A kijelzővédő azonban olyan speciális anyagból készült átlátszó fólia, melyet a kijelző felületére helyezve megvédheti az órát a karcoktól, mechanikai sérülésektől, szennyeződésektől. A kijelzővédő réteg ezen sérülések ellen hatékony védelmet nyújt, miközben a kijelző képe éles és tiszta marad, és még az érintési érzékenységet sem rontja. Tehát, mindenképpen célszerű beszerezni egy jó minőségű kijelezővédő fóliát. De mit lehet még tenni?

Apple watch kijelzővédő fólia

Védőtok

Ha már védett a kijelző, védd meg az egész órát is! Az okosóra tokok olyan kiegészítők, amelyek keretként körülölelik az órát, és nagyfokú védelmet nyújtanak a készüléknek. Különböző anyagokból készülhetnek, mint például szilikon, műanyag, fém vagy akár bőr. Feldobhatod velük az órád kinézetét. Sportossá, vagy – ha épp úgy tartja kedved – elegánssá varázsolhatod akár egy mozdulattal. A védőtok nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az egész óraházat védi. Akár védőfóliával alkotott szettben is beszerezhető. A gyártók gondoltak az extrém helyzetekre is, vannak olyan tokok, amik „mindenálló tankká” alakítják az órát, és vízállóságot is biztosíthatnak. Ha például rendszeresen túrázol, sportolsz, búvárkodsz, vagy épp a munkád okoz némi rizikófaktort, az órád biztonságára nézve, válaszd az extra védelmet! Ha már szóba került a búvárkodás, és a szíveden viseled a környezetvédelmet, választhatsz LifeProof tokot. Ezeknek a tokoknak az a különlegességük, hogy több, mint 85%-ban újrahasznosított óceáni műanyagból készülnek. A minőségi tokok tökéletesen illeszkednek, maximális védelmet nyújtanak az órának, miközben egyáltalán nem befolyásolják a használhatóságát.

Apple watch tok
Apple watch tok

A szíjak – stílus és egyediség kifejezése

Az okosórák nemcsak funkcionálisak, hanem stílusos kiegészítők is lehetnek. Az órákhoz választható szíjak kínálatában megtalálhatók az elegáns és letisztult modellektől kezdve a sportos és színes kiviteleken át egészen a retro és vintage stílusig szinte minden. A rendkívül gyorsan és könnyen cserélhető óraszíjak tovább növelik az egyediséget, lehetőséget adva arra, hogy óránkat az aktuális ruházatunkhoz vagy éppen az alkalomhoz igazítsuk. Válassz fém szíjat, ha az elegáns irányvonalat szeretnéd képviselni, és tegyél fel egy rikító, színes szíjat, a hétvégi bulihoz! Legyél kreatív, kombináld a különféle tokokat és szíjakat kedved szerint! Mindig törekedj azonban a jó minőségre, hiszen a szíj tartja a csuklódon az órát! Emellett az is fontos szempont, hogy a választott szíj bőrbarát legyen, minőségi, strapabíró anyagból.

Kompatibilitás

A telefonokhoz és tabletekhez hasonlóan az okosórák esetében is a kompatibilitás legyen az elsődleges szempont, ami alapján elindulsz, hogy kiegészítőt válassz. A különféle márkák típusai, altípusai más formájúak, máshol vannak a kezelőfelületek. Éppen ezért ezekre külön fóliát, külön tokot (esetleg külön szíjat) gyártanak, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek az eszközhöz, és ne akadályozzák a használatot.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét