Yoga Slim 7 vs. Yoga Pro 7 – Slim vagy Pro, ez itt a kérdés

0
79

A Lenovo két nagyon jó 14 hüvelykes notebookot kínál a Yoga Slim 7 és a Yoga Pro 7 személyeiben. Most összevetjük a két modellt, megnézzük mik a különbségek, és hogy vajon miben jobb egyik a másiknál.

A Lenovo 14 hüvelykes notebookok széles választékát kínálja, és nem mindig egyszerű megtalálni a nekünk megfelelő modellt. Piros sarokban a Yoga Pro 7 14 G8 lesz belépő szintű AMD modellel, amelyet az iGPU-s Ryzen 7 7735HS hajt. A kék sarokban pedig az új Yoga Slim 7 14 G8 áll, amely szintén integrált grafikus kártyával, de modern Zen4 technológiával van felszerelve.

A gépek házai nagyon eltérőek, ugyanis a Yoga Slim még a Yoga Pro-nál is vékonyabb, és ez a portokat is befolyásolja, ennek okán a Slim 7 csak USB-C portokkal rendelkezik. A Yoga Pro 7 vastagabb és nehezebb is, de több portot kap, beleértve az USB-A-t és a HDMI-t is. A memória azonban mindkét modellen forrasztva van, és nincs különbség a beviteli eszközök tekintetében sem, beleértve a remek billentyűzeteket.

A Lenovo új, 2,9K felbontású OLED-képernyőt használ a Yoga Slim 7-hez, amely kiváló képminőséget kínál, pontos profilokkal P3-hoz és sRGB-hez. A Yoga Pro 7 IPS paneljei PWM szempontjából kiválóak, és még a 2,5K felbontású és 90 Hz-es (sRGB) alapmodell is nagyon jó képminőséget kínál. Az opcionális 120 Hz-es 3K panel még jobb, de több energiát is igényel. A Yoga Slim 7 OLED panelje pedig messze a legtöbb energiát igényli a választható kijelzők között, de még így is tekintélyes az akkumulátorideje (a független tesztelők szerint 9,5 órát simán kibír).

Nagyon hasonló a két modell teljesítménye, fogyasztásuk is nagyon hasonló. A Yoga Pro 7 alapmodelljében remekül teljesít az előző generációs, még Zen3+ technológiával rendelkező Ryzen 7 7840HS. Egyébként ha netán játszani szeretnénk a gépen, Nvidia RTX 4050-nel is kérhető. Az új Yoga Slim 7 ezzel nyilván nem tud lépést tartani, de szerencsére nem is akar. Ámbár az új Radeon 780M semmiképpen sem lassú iGPU, sőt, kategóriájában elég pöpec. A teljesítmény több mint elegendő a mindennapi feladatokhoz, azonban ha játszani akarunk rajta, ilyen notebookot semmiképp se vegyünk.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét