120 Hz-es képfrissítési mod készült a Steam Deck-hez

0
52

A hordozható PC/konzol-hibrid nagy sikerére való tekintettel a Valve novemberben felfrissítette a tavaly piacra dobott Steam Decket. Habár a 90 Hz-es támogatás jelentős előrelépés a normál Steam Deck 60 Hz-es képfrissítéséhez képest, az OLED Steam Deckek egy része valójában akár a 120 Hz-es üzemmódot is támogatná, amit most egy ingyenesen letölthető rajongói mod segítségével megvalósítható.

Eme szoftverre a Wccftech hívta fel a figyelmet azt írva, hogy a mod nemcsak az új OLED Steam Deck képfrissítését tornázza fel 120 Hz-re, hanem az alapgépet is képes 70 Hz-ig feltornázni. A OLED-kiadás esetében azonban annyi megkötés van, hogy csupán a BOE kijelzőivel szerelt példányoknál érhető el a 120 Hz, míg a Samsung paneljaival szállított gépek csak a 100 Hz-es megjelenítést támogatják.

A jó hír, hogy a felhasználói beszámolók alapján a 120 Hz-es mod nem befolyásolja túlzottan az üzemidőt, cserébe viszont 110 Hz-től felfelé gondok adódhatnak a színek pontos megjelenítésével, a fényerővel és a gammával. Tehát erősen kísérleti jellegű dologról van szó, de egy próbát még így is megérhet azoknak, akik mindenképpen szeretnének magasabb képfrissítésre váltani.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét