2. generációs Nexus 7 érkezhet Júliusban

Az alábbi bejegyzés több, mint egy éve készült, így annak aktualitását nem garantálhatjuk. Megértésed köszönjük!

Habár a Google hivatalosan még semmilyen részletet nem szellőztetett meg az új Nexus 7-el kapcsolatban, a Reuters forrására alapozva ezt-azt már tudni vélhetünk. 

Ilyen például az, hogy az ASUS fogja megkezdeni a gyártást és a korábbi trendtől eltekintve nem Nvidia Tegra, hanem Qualcomm processzor fogja az elsődleges erőforrást biztosítani. Szintén meg nem erősített információból származik az a hír is, hogy a fenti processzor-ügyi döntést elsősorban energia hatékonyságra alapozva kellett meghozni. 

2. generációs Nexus 7 érkezhet Júliusban

Várhatóan az új Nexus 7 felbontása nagyobb lesz mint 1280x800p és további jó hír az is, hogy a mérnökök jelentős erőbedobással dolgoznak azon, hogy vékonyabbá tegyék a tabletet. Azt, hogy pontosan milyen áron is vásárolhatjuk majd meg még kérdéses, a tengerentúlon várhatóan 199-149 USD (45.000-34.000 HUF) kerül majd forgalomba. Ez első hallásra nem különösebben jelentős összeg egy ilyen kategóriájú masináért, de itt érdemes megjegyezni, hogy a Google bevételei több mint 95%-ban származnak hirdetésekből és éppen ezért fontos tényező lehet, hogy minél több felhasználóhoz eljusson a Google-ön keresztül egy-egy hirdetés. 

A Google reményei szerint a megjelenést követően a 2013-as üzleti évben nagyjából 8 millió második generációs Nexus 7 találhat gazdára. 

Gabe

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?