2 nm-es Apple processzor majd csak az iPhone 17 Ultra-ban lesz

0
77

… feltéve, hogy minden jól megy. A tervek szerint a 2nm-es Apple A18 chipet állítólag elsőként az iPhone 17 sorozatban használja majd a gyártó.

Annak érdekében, hogy 2025-re már tudják gyártani a 2 nm-es chipeket a TSMC-nél, az Apple besegít a chipgyártónak, és chiptesztelő gépeket ad – számolt be a tajvani média. Jövőre már a TSMC 3 nm-es technológiája fog az Apple A17-ekben dübörögni. Na most hogy az Apple mit tervez a jövőben, az egyelőre elég ködös, különösen a jelenlegi helyzetben, amikor az almás gyártó képes volt ugyan azzal a processzorral kiadni az iPhone 14-eket, mint az elődsorozatot.

Míg a Samsung már megkezdte a 3 nm-es chipek gyártását az új gate-all-around tranzisztor (GAAFET) technológiával, a TSMC megtartja a bevált FinFET eljárást a 3 nm-es chipjeihez. Csak a 2 nm-es csomópontnál fog áttérni a bonyolultabb GAAFET-módszerre, így az Apple időben szeretne felkészülni a tesztelő berendezéssel, hogy elkerülje a vadonatúj és még nem tesztelt gyártási módszerre való átállásból fakadó kellemetlen meglepetéseket. A TSMC a legkorszerűbb tesztelési létesítményekkel is rendelkezik a helyszínen, és a régebbi gépeket, amelyeket az Apple 2 nm-es szeletszondázó berendezésre cserél, más független chiptesztelőknek adják el.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét