2020 első negyedévében 13%-kal csökkentek az okostelefon-eladások

0
86

A Counterpoint Research közzétette a 2020 első negyedévére készített elemzését, mely a globális okostelefon piacot vizsgálja. A számok elég rosszul mutatnak: a COVID-19 járvány miatt az okostelefon-eladások 13%-kal este vissza a tavalyi számokhoz képest. Ez 300 millió alatti eladási számot jelent. Ez legutóbbi 2014-ben volt ilyen alacsony.

Összesen két vállalat volt a nagyok közül, akiknek a tavalyi évhez képest nézve nem csökkentek az eladásaik – a Xiaomi és a Realme. Mindenki másnak csökkentek, de a piac struktúrája alapvetően nem változott: a Samsung és a Huawei értékesítette a legtöbb készüléket, majd őket az Apple követi a harmadik helyen. A TOP 5-ös lista utolsó két helyéért pedig több kínai vállalat is versenyzett.

2020 első negyedévében 13%-kal csökkentek az okostelefon-eladások

A Counterpoint elemzői szerint a vírus helyzet miatt az idei év második negyedéve még rosszabb lesz majd, hiszen az első negyedév vége felé kezdett jobban terjedni a járvány. A kínai piac már kezd valamennyire helyreállni, így a helyi vállalatok talán kevésbé lesznek érintettek, pl. a Huawei és az Oppo. Ezzel szemben a koreai Samsung kifejezetten nehéz helyzetben van, hiszen minden üzemük be van zárva. Az okostelefon-eladások csökkenése leginkább az alsó kategóriás készülékek piacán érzékelhető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét