2020 első negyedévében jön a Mediatek 5G kompatibilis SoC-ja

0
10

A Mediatek megtartotta az első üzleti félévre vonatkozó beszámolóját, mely vázolták a vállalat pénzügyi eredményeit, valamint egyéb érdekességek is elhangzottak. A tajvani vállalat 16.8%-os növekedést jelentett be a bevételeket illetően. Ez a havi növekedés, ami évre bontva 1.8%-ot jelent. Viszont ami ezután jött, az sokkal izgalmasabb. A vállalat CEO-ja, Cai Lixing bejelentette, hogy a Mediatek 5G kompatibilis SoC-ja, a Helio M70 modemmel együtt már 2019 harmadik negyedévében napvilágot láthat, minták formájában.

2020 első negyedévében jön a Mediatek 5G kompatibilis SoC-ja

A tömeggyártás 2020 első negyedévében kezdődhet meg, pont jókor az 5G elterjedéséhez. Az 5G-s modem részleteivel már találkozhattunk, de az új chipset felépítéséről egyelőre nincsenek információk, a nevén kívül. Az viszont biztos, hogy ARM architektúráról beszélhetünk, Cortex-A77 processzorral és Mali-G77 GPU-val.

A Sub-6 GHz-es frekvenciát is támogatni fogja. Egyéb specifikációk: harmadik generáció AI feldolgozó egység, 80 MP-es kamera támogatás, 4K 60 fps videofelvétellel. A Mediatek elsősorban az Oppo-val és a vivo-val áll partnerségben, így nagyon valószínű, hogy ezen vállalatok modelljeiben fogjuk először látni a Mediatek 5G kompatibilis SoC-ját.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét