400 millió dollárt fizet a Facebook a Giphy-ért

0
408

A Facebook bejelentette, hogy felvásárolják az egyik legnépszerűbb GIF-megosztó platformot, a Giphy-t. Az üzlet 400 millió dollárjába kerülhetett a Facebook-nak. A terv az, hogy a vállalat könyvtárát beintegrálják az Instagram-ba és minden Facebook által üzemeltetett szolgáltatásba.

Ez az integráció már régen elkezdődött, hiszen a Facebook, a Messenger, a WhatsApp és az Instagram már egy jó ideje használja a szolgáltatást, lényegében elsődlegesen, ha GIF-ekről van szó. A Facebook szerint a Giphy forgalmának felét így is az ő különböző szolgáltatásaik teszik ki. Érdekes részlet, hogy 2013-ban a Giphy-nek egy megkerülő megoldást kellett használnia ahhoz, hogy a Facebook-on tudjuk az animációit használni, a Facebook ugyanis akkoriban még nem támogatta ezt a formátumot.

400 millió dollárt fizet a Facebook a Giphy-ért, teljes integráció várható

De akkor mit is jelent a felhasználók számára ez a felvásárlás? A Giphy ezentúl az Instagram alá fog tartozni és a felhasználók jóval könnyebben tudnak majd GIF-eket megosztani a sztorikban, valami privát üzenet formájában is. A meglévő felhasználók egyelőre nem fognak semmilyen változást érzékelni, minden marad a régiben. A platform nem fog változni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét