4K stream a Vimeo-n

0
220

A Vimeo végre meglépte a 4K streaming funkciót, követve az olyan online videós óriásokat, mint az Amazon Instant Video, Netflix, Vudu, vagy a YouTube. Ez a szolgáltatás egyelőre csak bizonyos felhasználók számára érhető el, de a Vimeo ígérete szerint 2016 első negyedévére szélesebb körben is elérhető lesz.

Ezzel együtt az IAC kezében álló szolgáltató a bitráta szerinti adaptív streamet is bevezeti az elérhető platformokon, kezdve az iOS és Apple TV párossal. A technológia lényege, hogy a felhasználó internet sebességéhez automatikusan igazodik a video minősége, így nem lesz akadozás és a manuális beállítással sem kell szórakoznunk. Ez a következő hónapokban már elérhető lesz Android, Amazon Fire TV és a Roku platformokon. A vállalat körülbelül 1 évvel ezelőtt kezdett a 4K irányába kacsingatni, amikor bevezette az UltraHD anyagok feltöltését azoknak, akik Pro előfizetéssel (200 dollár évente) rendelkeztek. A felhasználók ezeket a videókat viszont eddig a pontig csak letölteni tudták, streamelni nem.

4K stream a Vimeo-n

Hirdetés

A Vimeo, melynek a havi nézettsége nagyjából 170 millióra rúg, 2004-ben indult egy elég egyszerű videomegosztó oldalként. Azóta már fizetős szolgáltatást is kialakított “Vimeo on Demand” néven, melynek keretein belül különböző tartalmak megvásárlását vagy bérlését teszik lehetővé.

És hogy ez miért is lényeges? A 4K-s tartalmak iránti igény egyre nő, ahogy jönnek be az új TV-k és monitorok, valamint lassan a mobil eszközök is, amik támogatják ezt a felbontást. A TV ipar nem igazán kapkod, hogy áttérjen 4K-ra és az első Ultra HD Blu-ray lemezek is csak hónapok múlva kerülnek forgalomba, így a streaming szolgáltatókra hárul a feladat, hogy kielégítsék a 4K tartalmak iránti igényt. És úgy néz ki, hogy szívesen vállalják ezt a feladatot.

Forrás: techhive.com

Marci

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét