5G-s, 7nm-es chipseten dolgozik a MediaTek

0
9

A MediaTek már megkezdte a munkálatokat saját 5G-s chipsetjén, amit valamikor idén fognak bemutatni. Az új chip 7 nm-es gyártástechnológiával készül majd és a piacon prémium szegmensét fogja megcélozni, nem meglepő módon. A vállalat vezetői nem árultak el túl sok részletet  közelgő chipsetről, de annyit megtudtunk, hogy a Helio P90-nél valószínűleg erősebb lesz. Ez egy 12 nm-es chip, két Cortex-A75 és hat A55 maggal.

A MediaTek számára már rendelkezésre áll a Helio M70 modem, ami 7 nm-es gyártástechnológiával készül, a TSMC által. Ez egy all in one modem, azaz a 2G-től kezdve az 5G-ig minden hálózatot tud kezelin. Az egyelőre nem világos, hogy az új chipsetbe egy beépített 5G-s modem fog-e kerülni, vagy az M70-re fog-e támaszkodni. Az viszont biztos, hogy 2020 felétől az M70-et már láthatjuk telefonokban és egyéb 5G-s eszközökben is.

5G-s, 7nm-es chipseten dolgozik a MediaTek, flagship készülékekbe

Korábban azt lehetett olvasni, hogy a vállalat egy új chipseten dolgozik, Cortex-A76 magokkal. Elképzelhető, hogy erről az 5G-s modemről beszéltek akkor, de ezt egyelőre nem erősítették meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét