62 millió dollár értékben foglalt le vezetéknélküli fülhallgatókat az amerikai vámhivatal

0
159

Az Apple AirPods és más vezetéknélküli fülhallgatók megnövekedett népszerűsége nem csak a nagy gyártóknak kedvez, hanem a hamisítóknak is, akik nagyrészt Ázsiában tevékenykednek és innen küldik a világ összes pontjára másolt termékeiket. Az Egyesült Államok Vám-és Határvédelmi szerve igyekszik lefoglalni az ilyen termékeket, illetve érdekes statisztikákat is közzétettek.

Hatalmas sikernek örvend a vezetéknélküli fülhallgató piac, mióta az Apple 2016-ban kiadta az első AirPods szériát. Ahogy az várható volt, ebből nem csak az eredeti gyártók szeretnének bevételt, a hamisítóknak ugyanilyen szándékai vannak. Az amerikai vámügynökség pedig olyan statisztikákat tett közzé, amik megerősítik az aggasztó tendenciát.

A The Information beszámolója szerint 2020 októbere óta 360 000 pár vezetéknélküli fülhallgatót foglaltak le az USA határain. Ez összesen 62 millió dolláros kárt jelent. 2019-ben az ebbe a kategóriába eső lefoglalt termékek értéke csupán 3,3 millió dollár volt, azaz nagyjából húszszoros növekedésről beszélhetünk. Ezen hamisított termékek nagy része Apple AirPods és AirPods Pro másolatok.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét