90 Hz-es OLED kijelzők gyártását tervezi laptopjaihoz a Samsung

0
76

A Samsung Display megkezdte első 90 Hz-es OLED kijelzőinek gyártását laptopjaik számára. A gyártó szerint az OLED kijelzőinek teljesítménye összehasonlítható egy 120 Hz-es LCD kijelzővel.

Laptopokon viszonylag ritkán látni OLED kijelzőt, de a piac legjobbjai közé tartoznak az ezzel felszerelt készülékek, hiszen olyan előnyöket kínálnak, mint a jobb kontraszt és élénkebb színek. A Samsung Display fel akarja rázni a laptopok piacát első OLED kijelzős készülékével, amely 90 Hz-es frissítési rátával rendelkezik de kezdetben még csak 14 hüvelykes méretben dobja piacra új kijelzőit. Arról nincs információ, hogy mikor jelenik meg nagyobb méretben is, de a gyártó állítja, hogy jobb teljesítményt nyújt majd, mint a 120 Hz-es LCD kijelzős laptopok.

tA felhasználók arra is számíthatnak, hogy az új panelekkel felszerelt laptopok több energiát igényelhetnek, amely az akkumulátor időtartamát csökkentheti, habár a Samsung erre nem mutatott rá. Már márciusban számíthatunk az új OLED kijelzők érkezésére, kíváncsian várjuk!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét