96 magos processzort valaki? Az AMD már tervezi!

0
63

Két mérnöki mintát tartalmaz az Einstein@Home adatbázis, egyikük 2,0 GHz-es, másikuk 2,1 GHz-es alapróajellel érkezik – legalábbis az OPN kódok erre utalnak. A magok és szálak számából ítélve a soron következő csúcskategóriás Threadripper 7000 hasonló specifikációkkal rendelkezhet, mint az AMD EPYC 9654 szerverprocesszorai.

Jó eséllyel az idei AMD Threadripper 7000 modellek csúcspéldányáról van szó, ezt alátámasztja a tény, hogy 96 magos és 192 szálas processzorról beszélünk – ezt még kimondani is sok. Az AMD „Storm Peak” kódnevű Threadripper 7000 processzorai várhatóan az új 5 nm-es Zen 4 magokkal érkeznek, és ha igazak az Einstein@Home oldalon kiszivárgott új információk, akár 12 CCD-t is tartalmazhatnak.

Az adatbázis-bejegyzések arra utalnak, hogy a kiszivárgott modellek mérnöki minták, míg a mellékelt OPN kódok utolsó 4 karaktere 2,0 GHz-es (20_Y) és 2,1 GHz-es (21_N) alapórajelű verziókra utal. Árukat egyelőre csak nagyjából lehet megjósolni, tehát a következő szám igazából csak tipp: 10 000 EUR körüli ára lesz egy ilyen állatnak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét