A 2025-ben megjelenő MediaTek ARM PC-processzor állítólag fejlesztés alatt áll – az NVIDIA-val együttműködésben

0
8

A MediaTek azt tervezi, hogy felveszi a versenyt a Snapdragon X Elite ellen a Windows PC-k területén. Állítólag a chipgyártó vállalat gyüttműködik az NVIDIA-val egy AI PC-processzor kifejlesztésében. Sajnos a gyártók számára költséges lehet az SoC beszerzése, ami potenciálisan megdrágíthatja a chip által táplált fogyasztói eszközöket.

A Microsofttól a Dell-ig, a notebook gyártó cégek várhatóan még idén bemutatják a Snapdragon X chipekkel működő eszközöket. A Qualcomm azonban nem az egyetlen, aki a PC-piac ezen szeletéért verseng. Most úgy tűnik, hogy a MediaTek – a Qualcomm legnagyobb riválisa – szintén arra készül, hogy kiadja saját, az NVIDIA-val együttműködésben kifejlesztett ARM-alapú Windows-chipjeit. Az információ a United Daily News jóvoltából érkezik hozzánk, amely azt állítja, hogy a MediaTek és az NVIDIA közösen fejlesztenek egy ARM architektúrán alapuló AI PC-processzort.

Minden jel arra utal, hogy a MediaTek-Nvidia chip alapját a TSMC 3 nm-es technológiája adja, amely megegyezik az Apple M4 SoC-jével – ami egyben azt is jelenti, hogy nem lesz egy olcsó chip. techkalauz.hu – az online techmagazin