A 7 nm-es AMD Ryzen 7 Pro 4750U földbe döngöli az Intel Core i7-10810U-t

0
571

Amíg az Intel nem jön ki egy új octa-core U szériás Iris Xe grafikával ellátott CPU-val, addig bizony az AMD Ryzen 5 Pro 4650U és a Ryzen 7 Pro 4750U lesznek az ultravékony üzleti laptopok processzorkategóriájának győztesei. Méghozzá magasan.

Biztonsági okokból a high-end üzleti laptopok különleges védelemmel vannak ellátva. Ezen védelmet egészíti ki és támogatja a vPro Intel oldalról, valamint a PRO AMD oldalról.

A legújabb AMD PRO processzor egy 8 magos, 16 szálas példány, amely 15 és 25 Watt közötti TDP-vel üzemel. A kék oldalon viszont az Intel Core i7-10810U van, ami egy 6 magos vPro megoldás, amely igencsak gyérül teljesít AMD-s kollegájával szemben. 30%-kal gyengébb az Intel zászlóshajója, ami szignifikáns különbség.

Hirdetés

2020-ban óriásit fordult a processzorpiac, az AMD megmutatta, hogy az Intel hibát követett el, amikor évekig csak hátradőlve tétlenkedtek. Az Apple is lecserélte az Intelt saját gyártású M1-ére (milyen jól tette). Villantania kell az Intelnek, ezt ők is nagyon jól tudják, mi pedig izgatottan várjuk mi lesz a válasz, ugyanis minél nagyobb a verseny, annál jobb a fogyasztóknak.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét