A DDR3 még mindig él: 50%-ot emelkedhet az áruk idén

0
148

A nagy memóriagyártók már szabadítják fel gyártósoraikat az érkező DDR5-ös RAM-ok számára, míg néhány kisebb tajvani vállalat továbbra is DDR3-as modulokat gyárt. Ezek a vállalatok sajnos nem tudják kielégíteni a hirtelen igényt, ezért 2021-ben várhatóan nagy áremelkedés várható a DDR3-as chipek tekintetében.

14 éves a DDR3 szabvány, és habár mostanában nem hallunk róla túl sokat, még mindig él és virul. Sok szervergép és nagyobb gépparkok még DDR3-at alkalmaznak, ezért kereslet lesz rá idén is, azonban kínálat már kevésbé. A kis tajvani cégek képtelenek lesznek kielégíteni az igényeket, ezért akár 50%-kal is drágulhatnak a jövőben ezen chipek.

Olyan gyártók számolják fel a DDR3-as gyártórészlegeket, mint a Samsung vagy az SK Hynix. Ezt pedig nem véletlenül teszik, ugyanis készülnek a DDR5 gyártásának megkezdésére. A Samsung már harmadolta a DDR3 gyártását, azaz 60.000 darabról 20.000-re csökkentette a kapacitást. A 2 GB-os DDR3-as modulok a legritkábbak jelenleg, ugyanis ilyen kevés RAM-ot már nem sok ember használ és vesz, ezért minimális mennyiségben gyártják.

Hirdetés

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét