A Dell PowerEdge szerverekkel és APEX innovációval fejleszti a nagy teljesítményű számítástechnikát és az AI-t

0
1050

A Dell Technologies kibővíti a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) portfólióját, és hatékony megoldásokat kínál a szervezeteknek a gyors, magabiztos innovációhoz. A Dell számos új ajánlattal rukkolt elő. Olyan technológiákat és szolgáltatásokat kínál, amelyek segítik ügyfeleiket az energiaigényes folyamatok elvégzésében és mindeközben elérhetőbbé teszi a HPC-képességeket a vállalkozások számára.

„A számítási innováció felgyorsulóban van, ennek okán, hogy lépést tudjanak tartani a kereslettel, az ügyfelek frissíteni szeretnék az informatikai környezeteiket, és fejlett számítástechnikai képességeiket kihasználni, hogy felgyorsítsák a felfedezési és a betekintési folyamatokat” – mondta Rajesh Pohani, a PowerEdge, HPC és Core Compute portfólió- és termékmenedzsmentért felelős alelnöke. „Az új Dell Technologies szerverei és megoldásai minden méretű vállalkozás számára hozzáférést biztosítanak a technológiákhoz, amelyek csak általunk érhetőek el a világ legnagyobb kutatóintézetei és kormányzati szervek számára. Ezzel lehetővé tesszük számukra azt, hogy megbirkózzanak a HPC-vel, megkönnyítsék a mesterséges intelligencia bevezetését, és előre mozdítsák a vállalkozásukat.”

A Dell PowerEdge szerverek a fejlett modellezés és adatkezelés bajnokai

Az új Dell PowerEdge szerverek segítenek a vállalatoknak a mesterséges intelligencia és a HPC kezdeményezések felkarolásában, hogy gyorsabb és jobb eredményeket érjenek el. Az Intellel és az NVIDIA-val együttműködésben tervezett új rendszerek Smart Cooling technológiát használnak, és lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy az AI-t modellképzésre, HPC-modellezésre és szimulációra, a magtól-szegélyig terjedő következtetésekre és adatvizualizálásra használják fel.

– PowerEdge XE9680 – A Dell első nagy teljesítményű, 8x GPU-s szervere nyolc NVIDIA H100 Tensor Core GPU-t, vagy pedig NVIDIA A100 Tensor Core GPU-t használ, optimális teljesítményt eredményezve léghűtéses kivitellel. A szerver két 4. generációs Intel Xeon Scalable processzort és nyolc NVIDIA GPU-t használ, hogy maximális teljesítményt nyújtson az AI-munkaterhelésekhez.

– PowerEdge XE9640 – Ez egy következő generációs 2U teljesítményre optimalizált 4x GPU PowerEdge szerver, Intel Xeon processzorokkal és Intel Data Center GPU Max sorozattal ellátva. A teljesen közvetlen folyadékhűtéssel a rendszert úgy tervezték, hogy csökkentse az energiaköltséget a nagyobb állványsűrűség javára.

– PowerEdge XE8640 – Léghűtéses 4U teljesítményre optimalizált 4x GPU-szerver négy NVIDIA H100 Tensor Core GPU-val és NVIDIA NVLink technológiával, valamint két 4. generációs Intel Xeon Scalable processzorral. Úgy tervezték, hogy segítse a vállalkozásokat a gépi tanulási modellek fejlesztésében, betanításában és üzembe helyezésében az elemzés felgyorsítása és automatizálása érdekében.

„A világ legnagyobb magánkézben lévő számítási felhővel foglalkozó vállalataként 27 felhőalapú adatközponttal elengedhetetlen, hogy fejlett technológiát alkalmazzunk a legigényesebb mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a nagy teljesítményű számítási feladatok támogatására” – mondta J.J. Kardwell, a Constant vezérigazgatója, a Vultr megalkotója. „Az NVIDIA H100 Tensor Core GPU-val és A100 Tensor Core GPU-val felszerelt Dell PowerEdge XE9680 szerverek biztosítják a maximális teljesítmény és érték biztosításához szükséges képességeket.”

A Dell APEX nagy teljesítményű számítástechnikája felgyorsítja az innovációt és a felfedezési folyamatokat

A HPC elősegíti a növekedést és a betekintést az iparágakba; a szervezetek azonban gyakran szembesülnek idő-, költségvetés- és készségkorlátokkal.

A Dell APEX High Performance Computing lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy nagyszabású, számításigényes HPC-munkaterheléseket futtassanak szolgáltatásként, teljes körűen felügyelt, előfizetésen alapuló rendszerrel. Az ügyfelek választhatnak az élettudományok és a gyártási feladatok megoldásai között is.

A Dell APEX High Performance Computing mindent biztosít az ügyfeleknek, amelyek a HPC-munkaterhelések futtatásához szükségesek, beleértve a HPC-fürtkezelőt, a konténer-rendezőt, a munkaterhelés-kezelőt és a mögöttes HPC-optimalizált hardverkonfigurációkat. A szolgáltatás rugalmas kapacitást és biztonságot kínál ahhoz, hogy megfeleljen a változó munkaterhelési követelményeknek, és jobb eredményeket érhessen el, miközben a legtöbbet hozza ki HPC-befektetéseikből, mindezt egy, három vagy öt éves előfizetésben.

Könnyebben alkalmazza a kvantumtechnológiákat a meglévő infrastruktúrába

A Dell Quantum Computing Solution segítségével a szervezetek elkezdhetik kihasználni a kvantumtechnológián keresztüli gyorsított számítási lehetőségeket. Ez a megoldás segít az ügyfeleknek abban, hogy gyorsan algoritmikus megközelítéseket fejlesszenek ki összetett használati esetekre, valamint felgyorsítsák a kémia és az anyagok szimulációját, a természetes nyelvi feldolgozást és a gépi tanulást.

Ez a méretezhető, hibrid klasszikus-kvantumplatform a Dell klasszikus, PowerEdge szerverekre épített kvantumszimulátorát használja. Az IonQ kvantumtechnológiával együtt a megoldás integrálja a kvantumszámítást a meglévő klasszikus számítási infrastruktúrába. A teljesen integrált Qiskit Dell Runtime és IonQ Aria szoftver lehetővé teszi a kvantummunka-terhelések helyszíni vagy felhőalapú kvantumgyorsítással történő futtatását.

A gyorsabb és hatékonyabb kockázatértékelés érdekében hajtsa végre a HPC-t

A felgyorsult globális pénzügyi ágazatnak olyan technológiákhoz kell hozzáférnie, amelyek mérhető megtérülést tudnak biztosítani a befektetéseken. Új Dell validált tervezés HPC-hez – A kockázatértékelés adatintenzív szimulációkat futtat HPC-rendszereken, beleértve a GPU-gyorsítású Dell PowerEdge szervereket, a Red Hat® Enterprise Linux® és az NVIDIA Bright Cluster Manager® szoftvert, hogy nagy mennyiségű történelmi és valós adatot vizsgáljon meg. időadatok a kockázat elemzéséhez és a gyorsabb megtérüléshez.

Az érvényesített terv optimális konfigurációkat kínál a pénzügyi szolgáltató intézmények számára a rendszer teljesítménye és hatékonysága érdekében. Ezeket a konfigurációkat a Dell HPC mérnökei és munkaterhelési szakértői erre a konkrét használati esetre tervezték, érvényesítik és hangolják. Az eredmény olyan moduláris informatikai építőelemek, amelyek egyszerűsített tervezést, konfigurálást és gyorsabb rendelést tesznek lehetővé, egyetlen kapcsolattartási ponttal a szolgáltatásokhoz.

További idézetek

Peter Rutten, kutatási alelnök, Worldwide Infrastructure gyakorlat, IDC

„A felgyorsított számítási technológia segít a vállalkozásoknak abban, hogy minden értéket megkapjanak a napi rendszerességgel generált hatalmas adatmennyiségből. A Dell Technologies megragadja a lehetőséget új, gyorsított Dell PowerEdge szerverekkel és megoldásokkal, amelyek segítségével az ügyfelek megbirkózhatnak az igényes, teljesítményigényes számítástechnikai terhelésekkel.”

Jeff McVeigh, az Intel vállalati alelnöke és vezérigazgatója, a Super Compute Group

„A Dell Technologies és az Intel együttműködik a HPC és a mesterséges intelligencia terén alkalmazott innovatív megoldások kidolgozásában, így különféle megoldásainkat, köztük a Max Series GPU-t és a 4. generációs Intel Xeon Scalable processzorokat a Dell PowerEdge szervereken szállítják. Együtt azon dolgozunk, hogy fenntarthatóbb utat építsünk a bolygó legnagyobb kihívást jelentő munkatehereinek ellátásához.”

Ian Buck, az NVIDIA Hyperscale és HPC részlegének alelnöke

„Miközben a vállalatok keresik a lehetőségeket a bevétel növelésére és a költségek csökkentésére, az NVIDIA felgyorsított számítástechnikai platformja szerte a világon segíti a szervezeteket az értelmes innovációkban. A Dell Technologies új, 4x és 8x PowerEdge szerverei – NVIDIA H100 GPU-kkal feltöltve – lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy mindenhol megbirkózzanak az adatigényes HPC és AI munkaterhelések változatos igényeivel, olyan infrastruktúrával, amely a felső és alsó kategóriás eredményeket vezérli.”

Elérhetőség

– A Dell PowerEdge XE9680, XE8640 és XE9640 globális elérhetőségét 2023 első felére tervezi.

– A Dell APEX High Performance Computing már elérhető az Egyesült Államokban.

– A Dell Quantum Computing Solution már elérhető az Egyesült Államokban és Kanadában.

– Dell Validated Design for HPC – A kockázatértékelés már világszerte elérhető.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét