A Dell Technologies a világ legnagyobb (teljesen automatizált) kikötőjét fogja üzemeltetni Szingapúrban többfelhős megoldások segítségével

0
673

A Dell Technologies kulcsfontosságú szerepet tölt be azzal, hogy támogatja a PSA Singapore (PSA) erőfeszítéseit a világ legnagyobb, teljesen automatizált, intelligens és fenntartható kikötőjének, a Tuas kikötőnek a megépítésében, melyet a tervek szerint 2040-re fejeznek be. A PSA innovatív többfelhős megközelítést alkalmaz a Dell megoldásaival, ami forradalmasítja a kikötői műveleteket. Ezen keresztül egy intelligens logisztikai ökoszisztéma jön létre, amely könnyedén támogatja a PSA-t a működési hatékonyság növelésében és a nagy teherbírású rakománymennyiségek egyszerűbb kezelésében.

A PSA, Szingapúr vezető kikötőüzemeltetője és ellátásilánc megoldás-szolgáltatója elkötelezett abban, hogy elősegítse az ország globális presztízsét és átalakítsa a logisztikai tájképét. A Dell Technologies által támogatott átalakulási folyamat várhatóan jelentős növekedést eredményez a kikötő kezelési kapacitásában, elérve a 65 millió „egység” szintet. Ez szinte megduplázná a 2022-ben kezelt 37 millió egység mennyiségét.

Ennek az kezdeményezésnek középpontjában a modernizált és fenntartható ellátási lánc szükségessége áll, amely hatékonyan képes kielégíteni a nagy teljesítményű feldolgozási igényeket, például a nagy méretű adatok analitikája terén. A Dell Technologies segítségével a PSA integrálta a többfelhős alapot, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a rakomány piacra kerülési idejének felgyorsításában, és segít a PSA-nak a modern logisztika bonyolultságainak zökkenőmentes kezelésében. Emellett elősegíti a PSA ambícióját, hogy létrehozza a közösségek ökoszisztémáját, amelyet a globális “Internet of Logistics” (IoL) kezdeményezésen keresztül interoperabilitás köt össze. Ennek eredményeként az ökoszisztéma vállalatai képesek lesznek alkalmazásokat és adatszolgáltatásokat is zökkenőmentesen megosztani.

Andy Sim, a Dell Technologies szingapúri alelnöke és ügyvezető igazgatója elmondta: „A Dell Technologies elkötelezett aziránt, hogy olyan technológiai innovációkat hajtson végre, amelyek átformálják az iparágakat, és fenntartható megoldásokat teremtenek a jövő számára. A PSA-val való együttműködés révén Szingapúr kerül az óceán- és légi fuvarozás kulcsfontosságú központjává, kibővítve ezzel az útvonalválasztási lehetőségeket a világ szállítmányozási vállalatai számára.”

Az innováció és hatékonyság felemelkedése a Dell segítségével

A többfelhős megoldások kulcsszerepet játszanak abban, hogy szervezetek rugalmasan kezelhessék adataikat mind a nyilvános, mind a privát felhőkben, lehetővé téve az optimális teljesítmény kibontakoztatását. A PSA kezdeményezés technológiai alapját a Dell Technologies számos megoldása képezi, beleértve a Dell VxRailt, a Dell Unity XT tárolási és a Dell PowerScale tárolási rendszereket. Emellett a Dell Technologies együttműködik olyan partnerekkel, mint a VMware, hogy létrehozzon egy olyan szoftvervezérelt adatközpontot (SDDC), amely rendelkezik többfelhős képességekkel, és kifejezetten a PSA igényeit szolgálja ki.

Az integrált megoldás jelentősen növeli a PSA IT-infrastruktúrájának rugalmasságát és skálázhatóságát. A különböző konfigurációkkal rendelkező csomópontok nemcsak képesek megduplázni a tárolási kapacitást, hanem adatokat is biztosítanak számos alkalmazás támogatásához, ideértve az AI-alapú alkalmazásokat is. Ezek a funkciók magukba foglalják az érintésmentes konténerbetöltést és -kiszerelést, a kikötői forgalomtrendek elemzését, valamint a hajómozgások előrejelzését és a dugópontok észlelését Szingapúr vizein.

Ezen partnerség részeként a PSA centralizált, igény szerinti hozzáférést kap a szoftverszolgáltatáshoz (SaaS) és a platformszolgáltatáshoz (PaaS), melyek alkalmazhatók a VMware Cloud Foundation (VCF), a Dell Unity XT, valamint a Dell PowerScale tárolási megoldásokkal.

Andy kihangsúlyozta: „A PSA alkalmazottai már most rendkívüli könnyedséggel telepíthetik a PaaS és a SaaS megoldásokat bárhol, és növelhetik az információkhoz, irányításhoz és a virtualizált platformokhoz való hozzáférést. Ezek a Dell megoldások nagyobb adatfelhasználást, hardverkihasználást és magasabb üzemeltetési hatékonyságot eredményeznek.”

Az SDDC bevezetésével és a hozzáadott rugalmasság és automatizáció révén a nagy kikötő IT-személyzete mostantól az innovációra összpontosíthat a versenyképesség megőrzése érdekében. A többfelhős platformstratégia alkalmazása a Dell Technologies támogatásával kulcsfontosságú szerepet játszott az új termékek és szoftverek bevezetési idejének gyorsításában.

A Dell Technologies és a PSA tartós partnersége előkészíti az utat a folyamatos együttműködés számára. Mindeközben a partnerségnek köszönhetően kiterjedhet a többfelhős stratégia és a mesterséges intelligenciával működő alkalmazások, amik a kikötői forgalom jobb előrejelzéséhez és elemzéséhez nyújt nagy segítséget. Ezáltal gyorsabb kikötési időket és csökkentett üzemanyagfogyasztást kapnak eredményül.

Sriram Ramanujam, a PSA asszisztens alelnöke elmondta: „A PSA szorosan együttműködik a Dell Technologies-zal és más technológiai partnerekkel. Ambíciói közé tartozik az összekapcsolt logisztikai műveleti platformok ökoszisztémájának létrehozása, amely lehetővé teszi a logisztikai és ellátási lánc partnereinek számára a plug-and-play rendszer használatát. A Dell tapasztalata a globális vállalatokkal való együttműködésben, különböző iparágakban és komplex környezetekben, lehetővé teszi számunkra, hogy ellenálló, rugalmas és skálázható struktúrát építsünk fel, miközben tovább építjük víziónkat, hogy fenntartható módon tartsuk fent a kereskedelmet.”

Hogy globális vezetővé váljon a tengeri logisztika és környezeti fenntarthatóság terén a PSA, tovább folytatják a fejlődésüket, emellett pedig a Dell Technologies elkötelezett marad a hasonló célokat kitűző partnerekkel való szoros együttműködés mellett. Ezen partnerségeken keresztül a Dell Technologies határokat dönt, ösztönzi az innovációt, és támogatja az átalakuló megoldásokat, amelyek megreformálják az iparágakat és új mércéket állítanak fel a kiválóság terén.

Összegzés

A Dell Technologies kulcsszerepet játszik a PSA Singapore (PSA) ambiciózus projektjében, amely a világ legnagyobb, teljesen automatizált, intelligens és fenntartható kikötőjét hozza létre a tervek szerint 2040-re. A PSA, Szingapúr vezető kikötőüzemeltetője, a Dell innovatív többfelhős megközelítését alkalmazza a kikötői műveletek forradalmasítására. Az együttműködés eredményeként egy intelligens logisztikai ökoszisztéma jön létre, amely támogatja a PSA működési hatékonyságának növelését és a nagy teherbírású rakománymennyiségek egyszerűbb kezelését.

A projekt középpontjában a modernizált és fenntartható ellátási lánc szükségessége áll, amely hatékonyan képes kielégíteni a nagy teljesítményű feldolgozási igényeket. A Dell Technologies segítségével a PSA integrálta a többfelhős alapot, amely felgyorsítja a rakományok piacra kerülési idejét, és segít a PSA-nak a modern logisztika kihívásainak zökkenőmentes kezelésében.

Az integrált megoldások közé tartozik a Dell VxRail, a Dell Unity XT tárolási és a Dell PowerScale tárolási rendszerek, valamint a VMware együttműködése, amely létrehoz egy szoftvervezérelt adatközpontot (SDDC) a PSA igényeinek kielégítésére. Az új infrastruktúra jelentős növekedést eredményez a kikötő kezelési kapacitásában, amely várhatóan elérni a 65 millió “egység” szintjét.

A partnerség elősegíti a PSA ambícióját, hogy létrehozza a közösségek ökoszisztémáját, amelyet a globális “Internet of Logistics” kezdeményezésen keresztül interoperabilitás köt össze. Ezáltal az ökoszisztéma vállalatai könnyedén megoszthatnak alkalmazásokat és adatszolgáltatásokat egymással.

A PSA és a Dell Technologies partnersége további innovációt és hatékonyságot hoz a kikötői műveletekbe. A többfelhős megközelítés lehetővé teszi az adatok rugalmas kezelését mind a nyilvános, mind a privát felhőkben, optimalizálva ezzel a teljesítményt. A Dell Technologies támogatása révén a PSA IT-infrastruktúrája rugalmasabbá és skálázhatóbbá válik, amely növeli az üzemeltetési hatékonyságot.

Az együttműködés eredményeként a PSA alkalmazottai könnyedén telepíthetik a SaaS és PaaS megoldásokat, növelve az információhoz és irányításhoz való hozzáférést. A partnerség előkészíti az utat a folyamatos együttműködés számára, így kiterjeszthetővé téve a többfelhős stratégiát és az AI-alapú alkalmazásokat a kikötői műveletek optimalizálására.

A PSA és a Dell Technologies partnersége az iparágakat átalakító innovációk előmozdítására összpontosít, teret nyitva azoknak a megoldásoknak, amelyek új mércéket állítanak fel a kiválóság terén. A projekt hozzájárul Szingapúr globális presztízséhez és a tengeri logisztika terén elért vezető pozíciójához, miközben fenntartható megoldásokat kínál a jövő számára.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét