A Dell Technologies tárolással kapcsolatos fejlesztései felgyorsítják az AI és generatív AI stratégiákat

0
79

A Dell Technologies vállalati adattárolási fejlesztéseivel támogatja ügyfeleit, amelynek célja az AI és generatív AI (GenAI vagy AGI) teljesítményének felgyorsítása. Ezt a fejlesztést a vállalat a NVIDIA DGX SuperPOD AI infrastruktúrával való együttműködés révén hajtja végre.

„A sikeres AI és generatív AI eredmények elérésében az adattárolási teljesítmény kritikus tényező” – hangsúlyozta Arthur Lewis, a Dell Technologies Infrastructure Solutions Group elnöke. „Ügyfeleink számíthatnak ránk, hiszen folyamatosan feszegetjük az adattárolási innováció határait, ideértve az olyan akadályokon való felülkerekedést is, amelyek korlátozhatják a számításigényes alkalmazások áteresztőképességét és skálázhatóságát. Gyors, hatékony és biztonságos adathozzáféréssel válaszolunk ezekre az igényekre, és kiaknázzuk azokat a lehetőségeket, amelyek az AI és GenAI területén rejlenek, így változtatva őket aranybányákká.”

Magas teljesítmény és hatékonyság az AI-tárolás területén

Az új fejlesztések, melyek a Dell PowerScale rendszertől származnak (amely a világ legrugalmasabb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb skálázható fájltároló rendszere), kielégítik az egyre növekvő ügyfélkövetelményeket a magasabb AI- és GenAI-teljesítmény eléréséhez. A PowerScale OneFS szoftverfrissítések révén a vállalatok gyorsabban készíthetik elő, képezhetik ki, finomíthatják és következtethetik AI-modelljeiket. Az új PowerScale all-flash tárolórendszerek, melyek a legújabb generációs Dell PowerEdge szervereken alapulnak, akár kétszeres teljesítménynövekedést is nyújthatnak az adatfolyam-olvasása és -írása terén.

„Minden 17. percben egy mérnöki változtatást hajtunk végre, olyan sebesség mellett, amely elérhetetlen lenne egy erős IT-infrastruktúra nélkül, amely az összes folyamatunk alapját képezi” – emelte ki Dan Keyworth, a McLaren Racing üzleti technológiáért felelős igazgatója. „A Dell PowerScale-nek köszönhetően rendelkezünk a forradalmi AI alkalmazások kihasználásához szükséges eszközökkel, magas teljesítményű tárolást ötvözve számítási képességekkel, hogy egy nyerő formulát hozzunk létre a siker eléréséhez.”

A PowerScale új, intelligens skálázási képességet nyújt, mely javítja a különálló számítási csomópont teljesítményét. Ennek eredményeként növekszik a GPU kihasználtsága, ami gyorsabb tárolási áteresztéssel jár az AI-képzés, a checkpointing és a következtetés terén.

„A Dell továbbra is ügyfélközpontúan tervezi fájl- és objektumtárolási megoldásait, lehetővé téve a modernizálást egy AI-kész alapra, hogy támogassa a legintenzívebb terheléseket, például a generatív AI-t” – szögezte le Scott Sinclair, az Enterprise Strategy Group gyakorlati igazgatója. „A PowerScale legújabb fejlesztéseivel az ügyfelek képesek javítani az AI-modellképzést és finomhangolást, így adataik alapján gyorsabban és pontosabban hozhatnak üzleti döntéseket, bárhol is legyenek azok az adatok.”

Dell PowerScale validáció az NVIDIA DGX SuperPOD rendszerhez

A Dell és NVIDIA együttműködése révén az ügyfelek kihasználhatják a NVIDIA DGX rendszereket, a Dell PowerScale tárolót, valamint a NVIDIA Quantum-2 InfiniBand és Spectrum Ethernet hálózat validált kombinációját, hogy gyorsabb és hatékonyabb AI-tárolást érjenek el. A Dell megoldása várhatóan az első olyan ethernet tárolási megoldás lesz, amelyet validáltak a NVIDIA DGX SuperPOD rendszeren.

A Dell PowerScale ezen validációjával az ügyfelek magabiztosan gyorsíthatják fel AI és GenAI kezdeményezéseiket, miközben kihasználják a Dell iparágvezető hálózati technológiáit. A NVIDIA DGX SuperPOD tartalmazza a NVIDIA AI Enterprise szoftverplatformot, így teljes körű, biztonságos és stabil AI szuperszámítási megoldást kínál.

AI használata az adatokhoz, legyenek azok bárhol

Mivel a vállalatok közel 87%-a többfelhőstratégiákat alkalmaz, a Dell lehetőséget biztosít az ügyfeleknek arra, hogy az adatokat ott dolgozzák fel, ahol számukra a legmegfelelőbb – legyen az helyben, az edge-hálózaton, vagy a nyilvános felhőkben.

A Dell APEX File Storage for Microsoft Azure, a Dell APEX Storage for Public Cloud portfólió legújabb tagja, vállalati szintű teljesítményt és fájlkezelési képességeket kínál a Microsoft Azure környezetében. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyedén kielégítsék a teljesítménycentrikus AI és gépi tanulás alkalmazások, például az Azure OpenAI Service és az Azure AI Vision, igényeit.

A Dell APEX File Storage az AWS és az Azure környezetében lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kihasználják a felhő natív AI és GenAI munkafolyamatok előnyeit, legyen szó nyilvános felhőkről vagy helyi rendszerekről. Ez javított adathozzáférést és -mozgást biztosít. A Dell és a bővülő Databricks együttműködés révén az ügyfelek választhatnak különféle nagy nyelvi modellek közül (LLM), és használhatják a Databricks MosaicML könyvtárat egy alapvető modell átképzéséhez saját adataikra, amelyeket a Dell APEX File Storage-ban tárolnak. Ezáltal a megoldás rugalmasságot nyújt a többfelhős környezetekben. A Databricks együttműködése a Dell adatkezelési ökoszisztémáján alapul, ezzel segítve az ügyfeleket az AI és analitikai erőfeszítéseik felgyorsításában.

Az AI „szenvedélyesen” kapcsolódik az adatokhoz, de sok vállalat még mindig csak a felszínt karcolgatja. Bár az AI terén jelentős előrelépések történtek, az adatok lokalizálása, elérése és feldolgozása különböző környezetekben továbbra is komoly kihívásokkal jár. A szervezetek segítségre szorulnak az adatok gyors növekedése terén, például a többfelhős környezetek, terjedő adatforrások, formátumok és eszközválasztékok miatt. Ez akadályozza őket abban, hogy teljesen kihasználják az AI potenciálját az üzleti eredmények elősegítése érdekében.

Mivel az adatok túlnyomó része a vállalatoknál helyben található, az ügyfeleknek két választása van: vagy egy bonyolult eszköz- és technológiarendszert hálóznak össze és kezelik azt saját maguk, vagy az egész adatállományukat átmásolják a nyilvános felhőbe. Az ügyfelek két tűz között vannak, és megérdemelnek egy jobb megoldást.

Összegzés

A Dell Technologies adattárolási fejlesztéseivel és együttműködésével a NVIDIA DGX SuperPOD AI infrastruktúrával támogatást nyújt az ügyfeleinek az AI és generatív AI teljesítményének felgyorsításában. Az új PowerScale all-flash tárolórendszerek, amelyek a Dell PowerEdge szervereken alapulnak, akár kétszeres teljesítménynövekedést is ígérnek az adatfolyam-olvasás és -írás terén.

A Dell és NVIDIA együttműködése lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a NVIDIA DGX rendszerekkel és a Dell PowerScale tárolóval gyorsabb és hatékonyabb AI-tárolást valósítsanak meg. A Dell PowerScale a NVIDIA DGX SuperPOD rendszeren való validációján keresztül biztosítja az ügyfelek számára a magabiztos felgyorsítást az AI és GenAI kezdeményezéseikben.

A Dell további lehetőségeket kínál az ügyfeleknek az adatok feldolgozására, ideértve a Dell APEX File Storage for Microsoft Azure portfóliót is, amely vállalati szintű teljesítményt és fájlkezelési képességeket biztosít a Microsoft Azure környezetében. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyedén megfeleljenek a teljesítménycentrikus AI és gépi tanulás alkalmazások követelményeinek. A Dell APEX File Storage emellett az AWS és az Azure környezetében is alkalmazható, így az ügyfelek kihasználhatják a felhő natív AI és GenAI munkafolyamatok előnyeit. A Dell és a Databricks együttműködése további rugalmasságot biztosít a többfelhős környezetekben, segítve az ügyfeleket az AI és analitikai erőfeszítéseik felgyorsításában.

Ezen fejlesztések célja, hogy segítsék a vállalatokat az AI potenciál teljes körű kiaknázásában, miközben kezelik az adatok lokalizálása, elérése és feldolgozása körüli kihívásokat, különféle környezetekben és platformokon. A Dell kiemelten kezeli az ügyfélorientált megközelítést, és az adatok helyben történő kezelését vagy felhőbe másolásának két lehetőségét kínálja, hogy jobban kiszolgálja az ügyfelek igényeit az AI tárolás terén.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét