A Disney több mint egymilliárdot fektet az Epic Gamesbe, ezzel elindítva eddigi legjelentősebb betörését a játékiparban

0
38

A Disney 1,5 milliárd dollárt költött a Fortnite-ot is kiadó Epic Games részvényeinek megszerzésére. A cél: egy teljesen új játék- és szórakoztatási univerzum.

Az X-en (korábban Twitter) 2024. február 8-án közzétett bejegyzésében a Disney megerősítette 1,5 milliárd USD kisebbségi részesedés megszerzését az Epic Gamesben – a Fortnite mögött álló kiadóban. Ez a beruházás a két vállalat szélesebb körű stratégiai együttműködésének része. A Disney és az Epic Games együttműködésének célja egy teljesen új játék- és szórakoztató univerzum létrehozása. A Disney kiterjedt márka- és franchise-portfóliója, köztük a Pixar, a Marvel, a Star Wars és az Avatar, be fog épülni a játék világába.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója úgy jellemezte ezt az akciót, mint a Disney eddigi legjelentősebb betörését a játékiparban, és hangsúlyozta az Epic Games-szel való együttműködésben rejlő növekedési és terjeszkedési lehetőségeket.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mire számíthatnak a játékosok.

Az első bejelentés részeként a partnerek nem vázolták fel, hogy pontosan mit is várhatunk az együttműködéstől. Feltételezhető azonban, hogy a jövőben több Disney-tulajdon lesz a Fortnite-ban – például skinek és crossover események formájában. A bemutató előzetesében a rajongók már láthattak utalásokat olyan Disney márkákra, mint az Avatar, a Frozen és még sok más.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét