A HP felvásárolta a HyperX-et

0
115

Megerősítette a HP, hogy végleges megállapodást kötött a HyperX megvásárlásáról, amely eddig a Kingston gaming-részlegét erősítette. A vállalat társalapítója és vezérigazgatója John Tu a lépést „a HyperX szebb jövőjének” nevezi.

2021. február 24-én hozta nyilvánosságra a HP megállapodását, miszerint felvásárolta a HyperX-et. A HyperX márka főként gamer perifériáiról híres, például billentyűzetek, fejhallgatók, egerek stb. Ez a hírnév a legnagyobb mozgatórugója az akvizíciónak.

Enrique Lores, a HP elnök-vezérigazgatója megjegyzi, hogy a vállalat „olyan technológiával rendelkezik, amelyben a játékosok megbíznak a világ minden táján” és ezért örömmel csatlakozik a HP csapatába. Előrejelzések szerint a perifáriák piaca 2024-re 12,2 milliárd dollár értékű lesz, amely komoly potenciált jelent.

Hirdetés

A HP tehát új az újonnan megszerzett „know-how”-val szeretné erősíteni pozícióját ezen a piacon. Az ügylet 425 millió dollárt ért a Kingstonnak, valamint további érdekeltségeket szerezhet gaming, RAM és SSD területeken is.

techkalauz.hu – az online tech magazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét