A HP nyomtatóipari újdonságokat, mérföldköveket és érdekességeket jelentett be

0
630

Erről lesz szó a cikkben:

  • A HP bemutatja a HP Brilliant Ink tintával ellátott HP PageWide Web Press T485 HD-t
  • A HP PageWide Web Press T250 HD újításai
  • Mérföldkő: A HP PageWide kereskedelmi nyomdagépei már több mint 750 milliárd oldalt nyomtattak ki
  • Világszerte megkezdik a HP PageWide Advantage 2200 üzembehelyezését

A HP október 19-én bejelentette legújabb, ipari mennyiségre tervezett tintasugaras nyomtatóját, a HP PageWide Web Press T485 HD-t, mely HP Brilliant Ink tintával rendelkezik.

Ez az úgynevezett „PageWide Web Press”  úgy lett megtervezve, hogy a legszélesebb körben alkalmazható legyen. Ideértve a kereskedelmi, a direkt mail, a kiadói és a tranzakciós feladatokat is; ezzel sokoldalúságot biztosítva a nyomtatási szolgáltatóknak (PSP-k), annak érdekében, hogy képesek legyenek kiszolgálni a legkülönfélébb ügyféligényeket is.

„Örömmel jelentjük be, hogy PageWide portfóliónkat HP Brilliant Ink-kel bővítjük. Ez az új HP PageWide nyomtató kiváló minőséget kínál a nyomtatási szolgáltatóknak, miközben elképesztő sebességgel teszi a dolgát” – mondta Annette Friskopp, a HP PageWide globális vezetője és vezérigazgatója. “A HP Brilliant Ink tintával ellátott HP PageWide T485 HD-t úgy tervezték, hogy offset-osztályú minőséget biztosítson, és segítse ügyfeleink befektetéseinek megtérülését, lehetővé téve számukra, hogy javítsák jövedelmezőségüket és növekedésüket.”

A HP Brilliant Ink tintával ellátott HP PageWide Web Press T485 HD fő előnyei:

Kiemelkedő minőség: A HP Brilliant tinta által szélesebb, élénkebb színskála lesz elérhető, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül nyomtassanak bevonattal rendelkező és bevonat nélküli felületre.

Kivételes termelékenység: Akár 800 fpm/224 mpm-es nyomtatási sebesség mind színes, mind pedig fekete-fehér verzióban. Performance módban a berendezés megbízhatóan képes elképesztő mennyiséget legyártani: több mint 400 000 oldalt óránként színesben is.

Sokoldalúság: Ez a 42 hüvelykes gép rendkívül széles körben alkalmazható. Nem probléma számára a különböző típusú és formátumú felület. Az alkalmazások tárháza végtelen, túlmutat a szokásos leveleket és könyveken; képes a szórólapok, a brosúrák, a levélküldemények, a poszterek, a bannerek, a folyóiratok, a magazinok, a katalógusok és az újságok legyártására is.

A termék várhatóan 2023 első felében lesz rendelhető.

A HP PageWide Web Press T250 HD újításai

A HP PageWide Web Press T250 HD továbbra is fontos része a HP PageWide portfóliójának. A HP továbbra is fejleszti, növelve a termelékenységet, nemrég pedig bejelentette a vadonatúj 800 fpm/244 mpm monó (azaz fekete-fehér) módot. A T250 HD legújabb fejlesztése 60%-os termelékenységnövekedést tesz lehetővé a monokróm alkalmazási esetekben. A lenyűgöző, 90 millió oldal per hónapos terhelhetőséggel a frissítés lehetővé teszi a meglévő PageWide T250 HD ügyfelek számára, hogy óránként akár 1250 x 300 oldalas, 6×9 könyvblokkot készítsenek. 2010-es megjelenése óta a HP négy jelentős frissítést kínált ehhez a platformhoz, amelyek jobb minőséget, nagyobb sebességet, fokozott médiakompatibilitást és most rendkívül gyors monokróm sebességet kínálnak.

A HP PageWide kereskedelmi nyomdagépek által kinyomtatott oldalak száma elérte a 750 milliárdot

A Printing United rendezvény keretei közt a HP bejelentette, hogy tintasugaras nyomtatási megoldása, a PageWide Web Press portfóliója elérte a 750 milliárd nyomtatott oldalt. Ez óriási mérföldkőnek számít.

„Ez a hatalmas mérföldkő azt mutatja, hogy az innovációba való folyamatos befektetésünk megtérül ügyfeleink számára is, mivel továbbra is a PageWide technológiát használják saját ügyfeleik igényeinek kielégítésére” – mondta Annette Friskopp, a HP PageWide globális vezetője és vezérigazgatója. „A HP PageWide nyomdagépeket használó szolgáltatók az éves piaci növekedési ütem majdnem kétszeresét nyomtatják, ami a PageWide nyomdagépek minőségének és megbízhatóságának bizonyítéka.”

Világszerte megkezdődik a HP PageWide Advantage 2200 üzembehelyezése

A HP bejelentette, hogy a HP PageWide Advantage 2200 egyik első darabja Franciaországban kerül üzembehelyezésre a DataOne-nál, amely a Groupe Diffusion Plus vezető ügyfélkommunikációs menedzsment vállalat része és innovatív és fenntartható megoldásokat kínál a tranzakciós és célzott marketingprogramokhoz.

Loïc Lefebvre, a DataOne/Groupe Diffusion Plus fejlesztési igazgatója a következőket mondta:

 „Ez az új befektetés meghatározó cégcsoportunk számára, mivel úgy döntöttünk, hogy felgyorsítjuk környezetbarát stratégiánkat a fenntartható ügyfélkapcsolat érdekében. A Plus csoport már meg is kezdte átalakulását. Célunk egyértelműen a szénlábnyomunk csökkentése, miközben új termékeket és tapasztalatokat fejlesztünk ki, különösen a direkt-marketing tevékenységeinkhez kapcsolódóan.”

A HP PageWide Advantage 2200 képes teljesen színes HD nyomtatást végezni 150 m/perc sebességgel – ez pedig képessé teszi a DataOne-t arra, hogy új lehetőségeket keressen.

Lefebvre hozzátette:

„Befejezzük azt a proaktív programot, amely a műanyag fóliákról a papírra való áttérésről szól és több mint 3 éve kezdődött. A tartalomhoz hasonlóan tárolók is teljes mértékben testreszabhatók, és közvetlenül a gyártóüzemeinkben, további szállítás nélkül készülnek. Így sokkal rövidebb idő alatt, szabványos papíron több, nagyon jó minőségű mennyiséget fogunk előállítani, és ez lehetővé teszi számos toner alapú gép működésének leállítását, jelentős energiamegtakarítást eredményezve. Kapcsolatunk a HP-vel a szén-dioxid-megtakarítás, az energiatakarékosság és az új piacok felfedezését célzó innovációk megteremtője.”

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét