A Huawei szállíthatja az Apple-nek az 5G-s modemeket

A Huawei az idei Mobile World Congress-en mutatta be az új Mate X modellt. Ez volt az első okostelefon a vállalattól, melyet már 5G-s képességgel is felvérteztek, mégpedig  a Balong 5000 platformnak köszönhetően. Most pedig a kínai vállalat kiterjeszti a szállítást és másoknak is árulni kezdi a házon belül fejlesztett chipeket. Az első ilyen vevő pedig az Apple lehet.

Ez egy elég meglepő hír, tekintve, hogy januárban még arról olvashattunk, hogy a platformot csak azok az eszközök használhatják majd, melyek részei a Huawei portfóliójának. Ezek többek között az okostelefonok és egyéb IoT eszközök. Persze egyben érthető is a lépés, hiszen az Apple iOS eszközök nem tekinthetők az Android-os eszközök közvetlen riválisaiként. Valamint ha van olyan vállalat, aki visszautasíthatatlan ajánlatot tud tenni, az egyértelműen az Apple.

A Huawei szállíthatja az Apple-nek az 5G-s modemeket

A cupertinoi vállalat eléggé lemaradni látszik az 5G-s technológiák terén, úgyhogy biztos, hogy hajladóak lesznek mélyen a zsebükbe nyúlni. Az elemzők szerint nem valószínű, hogy az Intel képes lesz leszállítani az XMM 8160 5G-s rendszer-t az Apple-nek. Ezen felül a Qualcomm és a Samsung már elutasította az együttműködést a vállalattal.

Ezeket a cikkeket Neked ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?