A kormányzati felhőbe is AI-t épít be a Microsoft

0
602

Úgy döntött a Microsoft, hogy az OpenAI GPT-modelljeit ezentúl a kormányzati Azure felhőben is elérhetővé teszi. Elsőként nem meglepő módon nem másnak, mint az amerikai hatóságoknak.

Az Azure Government így már a GPT-4-et és a GPT-3-at is elérhetővé teszi a nagy nyelvi modellek közül. Az OpenAI-ban minden formában érdekelt Microsoft most először épít GPT technológiát az Azure Governmentbe. Ez felhős megoldásokat kínál az amerikai kormánynak és a hatóságoknak. Ez az első ilyen lépés, hogy a chatbottechnológiát egy nagyobb cég kormányzatoknak adná (persze közben mindenféle cég folyamatosan fejleszt funkciókat és termékeket a háttérben).

A Microsoft szerint a kormányzati ügyfelek konkrét feladatokra szabhatják majd a technológiát, így például tartalomgenerálására, fordításokhoz és összegzésekhez is bevethető. Az amerikai tervezetekkel egyébként a törvényhozók el szeretnék érni, hogy az amerikai kormány átlátható legyen, ha AI útján kommunikál az emberek felé. Tehát ezentúl biztosak lehetnek benne az emberek, hogy az OpenAI GPT-modelljei ezentúl a kormányzati felhőkben is megtalálhatóak lesznek, köszönhetően a Microsoftnak.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét