A laptopok RTX 4080-asa 35%-kal lassabb, mint az asztali verziók

0
54

Komoly problémát jelenthet a fogyasztók számára, hogy mérlegeljék bizony hardverek teljesítményét, erre pedig még csak rá tesz egy lapáttal az Nvidia azon gyakorlata, hogy nem igazán jelzik a különbséget a mobil és az asztali videókártyák között.

A GeForce 10 sorozat előtt a laptopokba szánt Nvidia GeForce videókártyák „M” utótagot kaptak a nevükhöz, hogy könnyen különbséget lehessen tenni köztük és az asztali testvéreik között. A mobil GeForce 980 például GeForce 980M néven került forgalomba. Ezt a gyakorlatot a GeForce 10-es sorozattal az Nvidia elvetette.

Ahogy teltek az évek, egyre indokoltabbá válik ismét visszahozni valamiféle megkülönböztető jelzést, ugyanis komoly teljesítménybeli különbség van egy ugyanazon nevű (pl. RTX 4080) laptopos és asztali videókártya között. Ezt csak tetézi az, hogy a gyártók a TGP-vel is tudnak játszani, tehát egy RTX 4080 lehet például 80 Watt TGP-s és 140 Watt TGP-s is – a kettő közt pedig jelentős különbség van.

Kíváncsian várjuk, vajon ránéznek-e a zöldek körmére a hatóságok, ugyanis fogyasztóvédelmi szempontból ez elég aggályos.

techkalauz.hu – az online techmagazin

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét